iOS 8 va fi doctorul din buzunar, dar Apple nu e prima firmă care face asta: alternativele Samsung, LG sau Nike

iOS 8 va fi doctorul din buzunar, dar Apple nu e prima firmă care face asta: alternativele Samsung, LG sau Nike

iOS 8 va aduce Healthbook, o aplicaţie care ne monitorizează sănătatea FOTO TechCrunch

La următorul sistem de operare lansat pentru dispozitivele mobile, Apple doreşte să se concentreze pe aplicaţii de sănătate integrate şi fitness. iOS 8 nu va mai aduce îmbunătăţiri asupra experienţei, ci va intra pe un teren în continuă dezvoltare.

Potrivit 9to5Mac, iOS 8 va veni cu o aplicaţie integrată numită Healthbook, care va monitoriza toate aspectele privind sănătatea, fitness-ul şi exerciţiile fizice. De asemenea, telefonul va fi conectat la iWatch, ceasul inteligent al Apple care va conţine o mulţime de senzori, pentru a monitoriza în permanenţă activitatea posesorului.

iOS 8 va avea Healthbook preinstalat, o posibilă lovitură pentru aplicaţii terţe cum ar fi Fitbit, Nike, Runkeeper şi altele. Cu toate acestea, Healthbook ar putea să fie şi o ratare totală, dat fiind că oamenii sunt deja conectaţi la aplicaţiile amintite şi datele lor sunt disponibile acolo. În plus, Fitbit se conectează la brăţara deja cumpărată de oameni, Nike se conectează la Nike Fuel Band. Ce va avea în plus Healthbook? Tensiunea sangvină, diferenţele de greutate, nivelul de hidratare şi altele, scrie TechCrunch. 

E un domeniu de viitor, categoric. După ce ani de-a rândul telefoanele au fost instrumente pentru distracţie, ultimul an a marcat evoluţia acestora către asistenţi personali care monitorizează starea noastră de sănătate şi care pot avea aplicaţii bune în relaţia dintre pacienţi şi medicii de familiei. Registrul  nostru va fi într-un telefon mobil.

Healthbook se va inspira din Passbook, aplicaţia care centralizează biletele de avion, tichetele cadou şi alte vouchere. Practic, utilizatorul va avea cartonaşe virtuale cu diferite funcţii vitale şi evoluţia lor. Toate acestea vin şi de la iWatch, ceasul inteligent.

Samsung are deja aşa ceva

Apple nu vine cu un lucru original, dar s-ar putea să transforme industria aceasta, aşa cum a făcut-o şi în trecut. În schimb, pentru corectitudine Samsung a făcut acest lucru înainte. Odată cu lansarea lui Samsung Galaxy S4, ei au lansat S Health, o aplicaţie care monitorizează diferiţi indicatori de sănătate şi poate fi conectată la o brăţară inteligentă, numită S Band, dar şi la un cântar fabricat de Samsung.

Senzorii din telefon monitorizează temperatura şi umiditatea camerei şi le introduce în aplicaţia S Health. De asemenea, putem introduce şi ceea ce am mâncat, pentru ca S Health să facă un grafic caloric.

S Health poate fi sincronizată cu senzori de tensiune şi de glucoză. S Band e un pedometru pentru paşi, dar odată cu Note 3, pedometrul era inclus în telefon, care monitoriza în permanenţă numărul de paşi pe care-l facem.

LG a prezentat varianta sa la CES 2014

LG încearcă iar să intre pe această piaţă cu ajutorul trackerului Lifeband Touch. Aceasta este o brăţară conectată la telefon, care oferă date simple despre paşi şi exerciţiile făcute.

Lifeband Touch cuantifică mişcările noastre şi caloriile alse, paşii, dar şi alte statistici. Display-ul este folosit ca un ceas, dar şi pentru notificări de pe telefon. Device-ul este compatibil Android şi iOS prin Bluetooth.

Alternative terţe

Accesoriile din gama Fitbit monitorizează, în timpul zilei, numărul de paşi efectuaţi, distanţa parcursă, minutele de activitate, precum şi caloriile arse, în timpul nopţii calitatea somnului, iar dimineaţa vor asigura o trezire silenţioasă. Gadgeturile sunt compatibile cu sistemele de operare Android şi iOS, fără conectare prin cablu. Gama Fitbit cuprinde gadgeturi inovative precum braţara Fitbit Flex şi dispozitivele discrete pentru curea Fitbit One şi Fitbit Zip, dar şi cântarul Fitbit Aria, care măsoară greutatea, indicele de masă corporală şi procentul de grăsime corporală. Preţul accesoriilor Fitbit porneşte de la 89 euro.

Gama de accesorii fitness cuprinde şi un alt gadget de monitorizare a activităţii sportive Nike+ FuelBand. Compatibil cu sistemul de operare iOS, Nike+ FuelBand măsoară activitatea zilnică, caloriile arse şi monitorizează fiecare pas. Preţul acestui accesoriu este de 199 euro în România, la Orange.

Până acum, aplicaţiile Nike erau integrate în sistemul de operare, dar Apple a învăţat o lecţie foarte bună - uită-te la concurenţă, uită-te la parteneri şi la aplicaţiile lor, inspiră-te şi pune tot în sistemul de operare standard. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: