Interes tot mai mare pentru soluţii educaţionale digitale

Şcoală, prin internet: soluţia românească pentru educaţie digitală 

Digitalizarea în învăţământul din România a început cu implementarea unui catalog online pe care profesori, elevi şi părinţi îl pot vizualiza. Pentru 2017, soluţiile se vor concentra pe colaborare între elevi şi profesori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adservio, platformă educaţională românească, raportează o creştere cu 61% a cifrei de afaceri faţă de 2015 (peste 835.000 lei). Succesul acesta a venit odată cu creşterea numărului de oraşe în care platforma este utilizată. Cele mai multe parteneriate au fost încheiate cu şcoli din oraşele mari ale ţării, ca Bucureşti şi Iaşi, dar şi cu şcoli din oraşe mai mici cum ar fi Focşani.

Pentru 2017, compania plănuieşte o extindere a numărului de şcoli partenere din România şi din Europa. Vizează Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Cluj, Buzău şi Focşani, dar şi Republica Moldova, unde sunt avute în vedere şcolile din Chişinău. În Europa, sunt vizate ţări ca Germania, Marea Britanie şi Spania. Implementarea platformei este concentrată pe şcoli generale şi licee, dar şi pe grădiniţe. Aplicaţia este, în întregime, disponibilă şi în limba engleză.

În ceea ce priveşte platforma, va fi îmbunătăţit modul de realizare a rapoartelor - vor putea fi realizate formulare de feedback pentru părinţi -, vor fi disponibile grupuri de discuţie, iar secţiunea „Admitere“ (disponibilă pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a) oferă deja o bază de date actualizată şi diversificată de facultăţi din care elevii pot alege.

De asemenea, este prevăzut în plan un set de îmbunătăţiri la secţiunea „Teme“ - regândită pentru ca profesorii să poată atribui teme elevilor cu un termen limită pentru trimiterea rezolvării - şi „Fişiere“ - reorganizată pentru a permite crearea de foldere, dar şi organizarea, şi distribuirea fişierelor chiar şi cu cei care nu au un cont. Iar în modulul „Conduită“ fiecare profesor poate acorda unui elev o „Abatere“ sau o „Recompensă“. Acestea se cumulează şi sunt vizibile de toţi profesorii şcolii, de elevi şi părinţi. Poate fi activat gratuit, la cerere.

Nu în ultimul rând, opţiunea Office 365 de la Microsoft le va permite tuturor utilizatorilor să vizualizez fişiere Word, Excel sau Powerpoint, fără a mai fi nevoiţi să le salveze pe calculator. Desigur, elevii şi profesorii pot lucra în acelaşi timp pe fişiere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările