Intel versus Apple şi Google: cea dintâi crede că ne poate oferi primul dispozitiv cu care într-adevăr să discutăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intel crede că va avea succes acolo unde Apple şi Google încă se chinuie. FOTO Reuters
Intel crede că va avea succes acolo unde Apple şi Google încă se chinuie. FOTO Reuters

Apple şi Google, iar mai nou şi Microsoft, încearcă să facă recunoaşterea vocală următoarea mare funcţionalitate de pe un dispozitiv. Companiile încearcă, dar cea care are reţeta succesului se poate dovedi a fi Intel, companie care crede că a descoperit problema celorlalte sisteme.

Quartz a discutat cu Mike Bell, şeful diviziei Intel de gadgeturi „de purtat“, care a spus că au încheiat de curând un parteneriat cu o companie care va integra soluţia de recunoaştere vocală a Intel în produsele sale. Planul Intel este simplu şi presupune ca vocea umană să fie decodificată direct pe dispozitiv, nu în cloud, cum se întâmplă acum cu Siri şi Google Now de la Apple, respectiv Google. Prototipul presupune ca un utilizator să poarte în ureche un dispozitiv denumit „Jarvis“ care se va conecta la smartphone, unde îi va fi descifrată vocea.

„Este  în regulă când astfel de sisteme de recunoaştere a vocii nu îţi pot face o rezervare la restaurant din cauză că n-au conexiune la Internet, dar de ce nu pot folosi Google Maps de pe telefonul meu sau să reduc volumul?“, spune Bell. Mai mult, proiectul Intel ar putea fi adaptat şi caselor inteligente din viitor, când nu va trebui şi nici nu vei vrea să aştepţi câteva secunde până când sistemul va înţelege că i-ai cerut să aprindă lumină.

Recunoaşterea vocală pe computere este ceva mai bună, dar pe dispozitive mobile a fost încetinită din cauza hardware-ului destul de slab. S-au schimbat puţin lucrurile anul trecut, Apple a anunţat procesorul pe arhitectură x64 similară celei de PC, iar Samsung a lansat procesorul cu opt nuclee. Totuşi, acestea încă nu sunt folosite la maximum de software-ul de recunoaştere vocală.

În prezent, susţine Bell, Intel vrea să vândă hardware şi expertiza sa acelor producători de dispozitive care vor să obţină astfel un avantaj în faţa Apple şi Google. Dacă Jarvis şi hardware-ul Intel ajung pe un telefon sau o tabletă până la finalul anului, atunci momentul în care vom discuta liber cu dispozitivele, cerându-le să fixeze o alarmă, să ne citească un mail sau să găsească o adresă prin Google Maps se va face rapid şi fără a avea nevoie mereu de o conexiune la Internet.

Află mai multe despre Intel:

CES 2014 - Intel vede viitorul ca un computer cât o unghie. Căştile vor înlocui brăţările inteligente

Intel dezvoltă educaţia digitală prin românii de la Cluj: Tehnologia e de ajutor, nu înlocuitor profesorului

Viitorul gadgeturilor purtabile sună bine: Intel a făcut un parteneriat cu retaileri de lux şi Consiliul Designerilor de Modă pentru a crea accesorii inteligente

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite