Intel continuă reducerile, iar biroul din Bucureşti e vizat: câţi oameni ar concedia

Intel continuă reducerile, iar biroul din Bucureşti e vizat: câţi oameni ar concedia

Brian Krzanich, director Intel. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Intel pregăteşte, până anul viitor, o reducere a personalului: 12.000 de angajaţi vor fi concediaţi. Biroul din România e vizat.

Anul acesta, Intel a anunţat o serie de disponibilizări la nivel global. Asta se traduce în concedierea a aproximativ 12.000 de angajaţi Intel până la jumătatea anului 2017. Astfel începe una dintre primele etape pe care le va parcurge compania conform unui proces de reorientare dinspre o afacere cu procesoare de PC, către una cu gadgeturi purtabile şi soluţii din sfera Internet of Things.

Odată cu restructurările la nivel global încep şi cele din România. Playtech scrie că, deşi neoficial, urmează concedierea a 150 de oameni şi închiderea biroului local. Centrul software de aici a fost deschis în 2010, iar oamenii se ocupau de dezvoltare aplicaţii. În comparaţie cu alte ţări, România era o prezenţă discretă în departamentul de resurse umane al Intel. 

Nu se cunosc detalii despre centrul din Cluj, dar subsidiara Wind River nu a fost afectată de restructurări. În 2014, Wind River Systems România a avut o cifră de afaceri de 35,7 milioane de lei, cu un profit net de 2,4 milioane de lei şi un număr mediu de 160 de angajaţi. „Oportunitatea acum este de a accelera procesul (n.r. - de adaptare a companiei la noile tendinţe) şi de a construi pornind de la punctele noastre forte“, a declarat Brian Krzanich, directorul executiv al Intel. Compania este cel mai mare producător de procesoare pentru computere clasice, dar pe dispozitive mobile este aproape inexistentă. 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: