ICEEfest a reunit în două zile de două ori mai mulţi participanţi decât în 2015

ICEEfest a reunit în două zile de două ori mai mulţi participanţi decât în 2015

ICEEfest 2016. FOTO Alin Dobrin/Facebook - ICEEfest

ICEEfest s-a desfăşurat între 9 şi 10 iunie în Bucureşti şi este unul dintre cele mai importante festivaluri dedicate internetului şi tehnologiei din Europa Centrală şi de Est. Acum, sunt oficiale cifrele audienţei.

Pentru ICEEfest au fost amenajate două scene principale, trei scene specializate şi o zonă outdoor, alături de un nou concept de entertainment (Summer Playground). Aceasta a fost cea de-a 5-a ediţie a festivalului care a avut loc la Grand Cinema and More din Băneasa Shopping City.

La ICEEfest au fost 3.350 de participanţi, în creştere cu 21% faţă de anul trecut (2.768) şi nu mai puţin de 95% faţă de 2014 (1.420). În faţa acestora au fost 137 de speakeri, traineri internaţionali şi artişti, cu 34 mai mulţi decât la ediţia precedentă. De asemenea, au fost reprezentate 17 ţări la festival, iar 70% din participanţi au fost din România, celelalte procente fiind: Grecia 6%, Moldova 3%, Marea Britanie 3%, Polonia 3%, Ucraina 2%, Cehia 2%, Bulgaria 2%, Ungaria 2%, Sebia 1.5%, SUA 1%, Rusia 1%, Emiratele Arabe Unite 1% şi alte ţări Iran, Suedia, Danemarca, Germania - cu procente sub 1%.

Aplicaţia ICEEfest a fost cel mai bun instrument pe care participanţii l-au avut la îndemână pentru a fi la curent cu tot ceea ce s-a întâmplat în cele două zile de festival.  Iar, dacă în 2015 această comunitate strângea 1.305 utilizatori, anul acesta e vorba despre 3.053 de oameni care au ales să se informeze şi să comunice cu ajutorul aplicaţiei.

În final, trebuie menţionat că în cele două zile ale festivalului au fost produse peste 60 de ore de conţinut. Majoritatea prezentărilor (cu excepţia celor pentru care nu există acordul speakerilor) vor fi disponibile în platforma ICEE Academy pentru cei care au participat deja la una dintre ediţiile trecute, dar şi pentru cei care vor să participe la ediţia de anul viitor.

Toate prezentările din ICEE Academy sunt şi vor fi oferite gratuit celor care au avut un bilet la ICEEfest, indiferent de ediţie. Cei care nu au fost la festival dar doresc să vadă prezentările o vor putea face contra cost. Tot acolo sunt deja prezentările din anii trecuţi.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: