Horizon de la UPC România ar putea fi gadgetul de care avea nevoie TV-ul tău

Horizon de la UPC România ar putea fi gadgetul de care avea nevoie TV-ul tău

Bogdan Bucurei, director marketing UPC România. FOTO Adevărul

UPC România a lansat oficial Horizon, o platformă şi un dispozitiv prin care chiar şi televizoarele vechi pot avea funcţionalităţi smart.

Horizon e, în primul rând, un serviciu. Ai acces la el cu abonament la UPC România şi primeşti un mediabox Horizon pe care îl conectezi la televizor. Ca funcţionalitate utilă încă din acest moment ai înregistrarea oricărei emisiuni la care te poţi uita în următoarele şapte zile. Apoi, e stearsă înregistrarea.

Ai acces la Vimeo, Google Maps şi Cinemagia, în total aproximativ 20 de aplicaţii, dar baza aceasta ar trebui să se mărească în timp. YouTube nu există, deocamdată, deoarece sunt prea puţini utilizatori în România, iar Google nu oferă suport decât când poate monetiza baza de clienţi prin reclame pe care să le distribuie. Va veni? Da, probabil până în trimestrul al treilea din 2017. La nivel global, serviciul Horizon are deja două milioane de abonaţi.

La începutul anului viitor va fi oferit şi pachetul cu video on demand, adică ceea ce ştii de la Netflix şi HBO Go. Marele avantaj pentru actualii utilizatori e că pot avea la emisiuni şi după ce au fost difuzate. Preţul începe de la 35 de lei şi este, deocamdată, singura soluţie utilă. Alternativa e, deşi nu are la fel de multe canale TV, 4GTV+ de la Vodafone. De asemenea, aceea nu se conectează la televizor.

La jumătatea acestui an, reţeaua UPC România era în aproape 2,7 milioane de case, în urcare cu aproximativ 10% faţă de iunie 2015. Către aceştia, UPC promite că, find o platformă deschisă, vor fi introduse în permanenţă aplicaţii noi, atât locale, cât şi internaţionale. Şi da, dezvoltatorii locali vor avea acces la instrumentele de creare şi publicare aplicaţii. Pe scurt, poţi face un smart TV dintr-un televizor vechi. 

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: