Google lansează un serviciu de livrare cu drone în Canberra

Google lansează un serviciu de livrare cu drone în Canberra

FOTO via ABC News

Serviciul este dezvoltat de Project Wing, o companie care aparţine de gigantul american Google, şi a primit toate aprobările din partea autorităţilor competente, după ce a fost supus unei perioade de test într-una din suburbiile din capitala australiană.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimele luni, o duzină de drone au stat într-un depozit din zona industrială a suburbiei Mitchell din Canberra, aşteptând să îşi ia zborul. Astăzi, o decizie a Autorităţii Siguranţei Aviaţiei Civile, anunţată de purtătorul de cuvânt Peter Gibson, le-a permis acest lucru.

Dronele au fost implicate într-o perioadă de test timp de un an în Bonython, o suburbie din sudul Canberrei, acolo unde au livrat cafea sau burrito. În timpul acestei perioade, dronele au fost supuse unui set strict de legi, nefiind implicate în niciun incident şi trecând astfel cu brio testul.

Aceste reguli vor fi aplicate în continuare. De exemplu, aparatele nu vor putea zbura deasupra drumurilor principale, şi au o distanţă minimă la care trebuie să se afle de pământ.

De asemenea, acestea vor putea opera numai în timpul zilei, notează The Guardian.

Singura problemă din timpul testului a fost legată de zgomot, despre care localnicii au spus că era insuportabil. Compania asigură însă că noile drone folosite sunt mai puţin zgomotoase.

Cinci suburbii din Canberra vor beneficia de noul serviciu: Crace, Palmerston, Franklin, Harrison şi Gungahlin.

Serviciul de livrare cu drone va avea o gamă destul de limitată de produse disponibile pentru început, printre acestea numărându-se ciocolată, gelato, pâine sau echipamente de golf. Mai multe afaceri locale s-au înscris în acest program, pe care îl văd ca pe o oportunitate de a se extinde într-o nouă piaţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: