Google Glass şi noua etichetă socială: cum să nu fii un om enervant atunci când porţi gadgetul futurist de la Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Securitatea comunistă probabil că ar fi apreciat Google Glass. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Securitatea comunistă probabil că ar fi apreciat Google Glass. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Google Glass este gadgetul momentului, asta e cert, dar ce ar trebui să ştii despre acesta? Şi nu, nu e vorba de dotările sale tehnice. Eric Schmidt, preşedintele Google, vorbea de o nouă etichetă socială. Dar cum ar fi gândită aceasta? Ei bine, se poate să existe un răspuns la întrebare.

Google Glass este deocamdată în mâinile, şi în faţa ochilor, primilor creatorii de aplicaţii şi primilor utilizatori norocoşi. Dar şi aşa au apărut critici la adresa noului gadget Google, câteva menţionate şi de Peter Scoble, un blogger american şi poate cel mai activ utilizator de Google Glass. Kevin Sintumuang scrie pentru „The Wall Street Journal" un ghid de cum ar trebui să te porţi când ai astfel de ochelari pe cap. 

„Felicitări! Eşti unul dintre puţinii privilegiaţi care să primească o pereche de Google Glass, gadgetul futurist care îţi pune pe nas un mic computer controlat prin voce şi capabil de conexiuni prin WiFi", începe articolul din WSJ. Scrisoare se bazează pe lucrurile pe care oamenii pot şi nu pot să le facă în timp ce au Google Glass.

Desigur, poţi spiona oameni, dar e corect faţă de ei? Vei putea să execuţi lucruri pentru care alţii trebuie să-şi folosească mâinile şi smartphone-urile lor mizerabile, toate astea fără ca măcar să te gândeşti prea mult la acţiuni. Sintumuang le cere primilor utilizatori să fie atenţi, deja atrag toate privirile prin simplul fapt că poartă acest gadget, nu mai trebuie să facă ceva special.

Google Glass sau cum îţi pune Google pe nas spionul perfect pentru orice moment

Noua etichetă socială sau cum să nu fii un om enervant

Oamenii se tem, pe măsură ce tehnologia evoluează, că sunt spionaţi în mod constant. Google Glass poate face acest lucru foarte uşor, dar asta nu înseamnă că trebuie să abuzezi de acest lucru. „Nu spune: «Ei bine, probabil că sunt camere care te spionează chiar acum» sau «Mi-ar fi tare uşor să îţi fac o poză cu telefonul meu». Deşi aceste fapte pot fi reale, ai totuşi o cameră pe capul tău. Este, practic, un al treilea ochi", se mai arată în articolul WSJ.

Gadgetul ar trebui dat jos înainte de a intra în băi publice, în vestiare, în săli de şedinţă sau la cinema. Sau mai bine spus, oriunde ar fi incorect sau ilegal să deţii o cameră video sau foto. De asemenea, comenzile vocale ar trebui folosite cu grijă, mai ales când eşti înconjurat de oameni. „Este în regulă să ceri un traseu spre o adresă, când mergi singur pe stradă, dar dacă te apuci să dictezi mailuri lungi sau să trimiţi orice glumă sau gând pe Twitter prin Glass, atunci este prea mult".

Informează-te mai mult despre ce înseamnă Google Glass

De asemenea, pe principiul american sharing is caring, împrumută-ţi gadgetul altora, vei scăpa mai uşor de ei astfel. În plus, dacă mai mulţi oameni văd beneficiile, atunci şi criticile vor scădea în intensitate.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Articolul integral este disponibil pe site-ul publicaţiei, împreună cu o listă de gadgeturi care au stârnit la vremea lor la fel de multă îngrijorare. Iar mai jos este videoclipul de promovare a Google Glass.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite