Google Glass, „dus“ la primul concert. Cum se vede Justin Timberlake prin lentila ochelarilor inteligenţi de la Google

Google Glass, „dus“ la primul concert. Cum se vede Justin Timberlake prin lentila ochelarilor inteligenţi de la Google

Un concert de-ale lui Justin Timberlake, prin lentile de Google Glass. FOTO The Verge

Google Glass şi cum poate fi folosit gadgetul Google: azi, un concert al lui Justin Timberlake. Cum este să te afişezi la un concert cu „spionul perfect“ de la Google?

Ştiri pe aceeaşi temă

Ochelarii Google Glass sunt la primii utilizatorii în SUA. Cei de la The Verge au primit o pereche a lor, iar Sam Sheffer i-a scos la un concert de-ale lui Justin Timberlake. După cum descrie în articolul scris pentru acest site de ştiri, a fost o experienţă interesantă, dar şi pe alocuri ciudată.

„«Aceia sunt nişte ochelari deosebiţi.» «Porţi [Google] Glass?» «Uite, el are Google Glass!». [...] purtând Google Glass în public am atras atenţia tuturor celor din jur - niciodată până acum nu am văzut atât de mulţi străini privindu-mă cu o mină de tipul: «Ăh, ce e aia de la ochii tăi?»“, îşi începe Sheffer articolul. 

El susţine că a scos ochelarii Google Glass în public, şi la acest concert, din două motive: să vadă cum este să utilizezi un astfel de gadget în situaţii reale şi pentru că Google Glass pare dispozitivul perfect pentru a asista la un concert şi pentru a înregistra momente din acesta. El a avut parte de un fluviu de întrebări de la tot felul de oameni, în special despre cum funcţionează Google Glass şi ce poate face. El a realizat câteva poze şi oamenii au fost impresionaţi.

Nu este nimic la fel de bun ca privitul unui concert prin ochii tăi şi să faci poze fără a ţine vreun dispozitiv cu mâna. A fost cu adevărat o experienţă interesantă şi am putut să mă bucur de eveniment pe măsură ce se desfăşura.

Sam Sheffer

Cum ar fi ca tu să fii la un concert, iar altcineva, din alt colţ al lumii, să-l urmărească împreună cu tine? Acest lucru ar fi posibil, după cum menţionează Sheffer, prin Google Hangouts. Totuşi, deocamdată nu e deloc ceva îmbucurător. Există lag în transmisiune, sunetul nu este bine transmis celui care poartă Google Glass, iar bateria s-ar putea consuma destul de repede.

Google Glass şi noua etichetă socială: cum să nu fii un om enervant atunci când porţi gadgetul futurist de la Google

Google Glass nu este perfect pentru concerte, nici nu a fost gândit ca atare. Iar autonomia este departe de a rezista la un eveniment la care vei face poze sau vei filma preţ de câteva ore. Este însă un experiment interesant şi cum concertele au ajuns tot mai des să fie vizionate prin diverse dispozitive, Google Glass este cel mai finuţ dintre toate, cel mai puţin intrusiv.

Povestea completă a primului concert la care a „asistat“ Google Glass este disponibilă pe site-ul The Verge, împreună cu două videoclipuri. Mai jos sunt fotografii realizate cu ochelarii.

Vrem să discutăm cu voi. Vizitaţi-ne şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările