Google a cumpărat Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari

Google a cumpărat Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari

Foto: Shutterstock

Într-un comunicat de presă postat în urmă cu câteva ore, Google anunţă că a achiziţionat producătorul de wearables bazat în San Francisco.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suma tranzacţiei se ridică la 2,1 miliarde de dolari, conform lui Rick Osterloh, vice-preşedinte senior al Google în cadrul diviziei de dispozitive şi servicii, care mai spune că această achiziţie este ”o oportunitate de a investi şi mai mult în Wear OS, precum şi de a introduce dispozitive wearables produse de Google în piaţă”.

Vestea vine la doar câteva zile după ce Reuters a anunţat că această tranzacţie pare să fie din ce în ce mai aproape de a deveni realitate.

Conform înţelegerii, Fitbit va intra în totalitate sub tutela Google (o situaţie similară cu cea a companiei Nest). Compania de wearables anunţă însă că ”datele de sănătate ale utilizatorilor nu vor fi folosite pentru reclame ale Google”, menţionând că securitatea clienţilor săi rămâne în continuare o prioritate.

Achiziţia Fitbit este o mutare logică şi foarte utilă pentru Google. Gigantul american va beneficia de know-how-ul unei companii aflată de mult timp în industria dispozitivelor wearables, şi va putea dezvolta în sfârşit acel Pixel Watch despre care se zvonea la fiecare lansare de hardware Google din ultimii ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: