Ionuţ Budişteanu, geniul din Râmnicu Vâlcea: decizia de a nu mă duce la Google a fost cea mai bună din viaţa mea

Ionuţ Budişteanu, geniul din Râmnicu Vâlcea: decizia de a nu mă duce la Google a fost cea mai bună din viaţa mea

Ionuţ Budişteanu, geniul din Râmnicu Vâlcea la Intel Maker Faire FOTO Adevărul/Octavian Palade

Ionuţ Budişteanu, tânărul de 19 ani din Râmnicu Vâlcea care a câştigat marele premiu în cadrul competiţiei Intel ISEF de anul acesta, a declarat, pentru ”Adevărul”, că decizia de a nu se angaja la gigantul Google a fost ”cea mai bună decizie” pe care a luat-o vreodată.

Ionuţ Budişteanu a participat la Maker Faire Rome, un eveniment dedicat antreprenorilor, inginerilor şi hobby-iştilor din înreaga Europă. Ionuţ a vorbit despre proiectul care i-a adus premiul cel mare la Intel ISEF - o maşină autonomă care ar costa aproximativ 6.000 de dolari.

Tânărul din Râmnicu Vâlcea a primit, în clasa a X-a, o propunere de angajare la sediul Google, din Elveţia. ”Alegerea mea din clasa a X-a, să nu mă duc la Google, a fost cea mai bună din viaţa mea. Nu aş fi ajuns la performanţele mele dacă m-aş fi dus să lucrez acolo”, a declarat el.

Cum va arăta viitorul pentru Budişteanu

Ionuţ nu este interesant de companiile gigant din domeniul tehnologiei, ci vrea să devină profesor universitar.

El a primit o ofertă de angajare şi din partea companiei Tesla Motors, pentru a lucra pe partea de cercetare, însă a refuzat-o şi pe aceasta. Ionuţ este student la Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti. 

L-am întrebat pe Ionuţ cum crede el că va arăta viitorul. ”În următorii 20 de ani, va fi o lume a inteligenţei artificiale. Vor fi din ce în ce mai multe aplicaţii în acest domeniu. În ultima vreme, puterea de calcul a crescut foarte mult şi, peste vreo 20-30 de ani, un computer obişnuit va avea aceeaşi putere ca şi creierul uman”, a spus el.

În cadrul Maker Faire Rome, Intel a prezentat Galileo, prima placă Arduino construită pe arhitectură Intel.


Citiţi şi: 

INTERVIU Ionuţ Budişteanu, tânărul geniu al informaticii, începe facultatea în Bucureşti şi va locui în cămin: „Studiul în străinătate este un moft“

INTERVIU Ionuţ Budişteanu, geniul de 19 ani din Vâlcea: „Pot să fac şi în România ce aş putea face în America“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările