Ionuţ Budişteanu, geniul din Râmnicu Vâlcea: decizia de a nu mă duce la Google a fost cea mai bună din viaţa mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Budişteanu, geniul din Râmnicu Vâlcea la Intel Maker Faire FOTO Adevărul/Octavian Palade
Ionuţ Budişteanu, geniul din Râmnicu Vâlcea la Intel Maker Faire FOTO Adevărul/Octavian Palade

Ionuţ Budişteanu, tânărul de 19 ani din Râmnicu Vâlcea care a câştigat marele premiu în cadrul competiţiei Intel ISEF de anul acesta, a declarat, pentru ”Adevărul”, că decizia de a nu se angaja la gigantul Google a fost ”cea mai bună decizie” pe care a luat-o vreodată.

Ionuţ Budişteanu a participat la Maker Faire Rome, un eveniment dedicat antreprenorilor, inginerilor şi hobby-iştilor din înreaga Europă. Ionuţ a vorbit despre proiectul care i-a adus premiul cel mare la Intel ISEF - o maşină autonomă care ar costa aproximativ 6.000 de dolari.

Tânărul din Râmnicu Vâlcea a primit, în clasa a X-a, o propunere de angajare la sediul Google, din Elveţia. ”Alegerea mea din clasa a X-a, să nu mă duc la Google, a fost cea mai bună din viaţa mea. Nu aş fi ajuns la performanţele mele dacă m-aş fi dus să lucrez acolo”, a declarat el.

Cum va arăta viitorul pentru Budişteanu

Ionuţ nu este interesant de companiile gigant din domeniul tehnologiei, ci vrea să devină profesor universitar.

El a primit o ofertă de angajare şi din partea companiei Tesla Motors, pentru a lucra pe partea de cercetare, însă a refuzat-o şi pe aceasta. Ionuţ este student la Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti. 

L-am întrebat pe Ionuţ cum crede el că va arăta viitorul. ”În următorii 20 de ani, va fi o lume a inteligenţei artificiale. Vor fi din ce în ce mai multe aplicaţii în acest domeniu. În ultima vreme, puterea de calcul a crescut foarte mult şi, peste vreo 20-30 de ani, un computer obişnuit va avea aceeaşi putere ca şi creierul uman”, a spus el.

În cadrul Maker Faire Rome, Intel a prezentat Galileo, prima placă Arduino construită pe arhitectură Intel.

Citiţi şi: 

INTERVIU Ionuţ Budişteanu, tânărul geniu al informaticii, începe facultatea în Bucureşti şi va locui în cămin: „Studiul în străinătate este un moft“

INTERVIU Ionuţ Budişteanu, geniul de 19 ani din Vâlcea: „Pot să fac şi în România ce aş putea face în America“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite