FOTO Uber intră pe piaţa taxiurilor aeriene. Cum arată şi când va zbura prima oară Uber Air

FOTO Uber intră pe piaţa taxiurilor aeriene. Cum arată şi când va zbura prima oară Uber Air

Foto via Uber

Uber a dezvăluit noi detalii despre serviciul său de taxiuri aeriene şi a oferit primele imagini cu acesta, în cadrul conferinţei ”Elevate”, ţinută în Washington, D.C.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii prezenţi la conferinţă au putut vedea în premieră cum va arăta ”taxiul viitorului”, imaginat de Uber. Compania va începe testarea acestuia în 2020, iar costul unei călătorii cu Uber Air nu va fi unul ieftin, însă durata călătoriei nu va depăşi 20 de minute, indiferent de zona oraşului în care pasagerul va dori să ajungă. 
 
Serviciul va fi disponibil pentru început în Dallas, Texas şi Los Angeles, începând cu 2023, în cazul în care testele decurg conform aşteptărilor. 
 
În cea mai mare parte, interiorul taxiului aerian arată la fel ca cel al unui elicopter. Are patru locuri, iar design-ul interioriului său a fost realizat de compania franceză aerospaţială Safran, care a menţionat că Uber a renunţat la lucruri care ar fi încărcat prea mult aparatul, precum ecrane interactive, încărcătoare sau buzunare plasate pe spatele scaunelor.  
 
Fiecare dintre cele patru scaune este orientat uşor în exterior, cu faţa spre fereastră, pentru ca pasagerii să nu interacţioneze unul cu celălalt, în cazul în care preferă acest lucru.  
 
Scaunele sunt realizate din piele albă, iar în spate există o zonă specială, care poate depozita până la patru geamantane. Când vehiculul se află în mişcare, luminile devin albastre, iar când pasagerii coboară, acestea îşi schimbă culoarea în alb. 
    

Reprezentanţii Uber au vorbit şi despre felul în care va opera serviciul Uber Air. Deşi acesta va fi scump pentru început, este aşteptat ca preţul său să devină mai accesibil odată cu trecerea timpului. ”Credem că vom ajunge într-un punct în care va fi mai raţional, din punct de vedere economic, pentru oameni să zboare până la destinaţie în loc să conducă”, spune Eric Allison, şeful Uber Elevate, citat de TechCrunch. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: