FOTO Samsung a lansat în România cea mai avansată cameră a sa: are Android şi se conectează la Internet prin 4G

FOTO Samsung a lansat în România cea mai avansată cameră a sa: are Android şi se conectează la Internet prin 4G

Mostră foto cu Galaxy NX. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Samsung a adus, în sfârşit, în România cea mai nouă cameră foto pe care a lansat-o în urmă cu câteva luni. Este mirrorless, este construită pe tiparul unui model lansat anul trecut, dar duce mai departe ideea producătorului de a combina ecosistemul Android cu cel al imagisticii.

Samsung lansează Galaxy NX, prima cameră cu obiective interschimbabile şi funcţii 4G, ce rulează pe sistemul de operare Android. Datorită tehnologiei 4G, Galaxy NX le permite fotografilor să rămână mereu conectaţi. Partajarea rapidă, asigurată de conexiunile Internet WiFi si 4G, fac din noua cameră foto un dispozitiv potrivit pentru distribuirea imaginilor profesionale. Funcţiile speciale, precum Photo Suggest şi Story Album, îi ajută pe aceştia să capteze nu doar imaginile, ci şi starea de spirit a fiecărui loc imortalizat, sugerându-le ce ar fi de interes într-un anume loc.

Galaxy NX are un senzor APS-C de 20,3 de megapixeli, sistemul Avanced Hybrid Focus pentru o autofocalizare mai rapidă, cu detectare de fază şi de contrast, iar viteza de declanşare maximă ajunge la 1/6.000 sec. Mai mult, Samsung se laudă că această cameră ajunge la performanţa de a face 8,6 poze pe secundă. Am încercat asta, face câte poze spune, numai că ar fi bine să nu apelezi prea des la rafală. Asta pentru că bufferul e destul de lent şi-i ia cam 10-15 secunde să proceseze fotografiile. Asta pe un card microSD clasa 6 cu o viteză de 20MB/s. E o mai veche problemă de la NX20.

Galaxy NX funcţionează în ecosistemul NX nu prea bogat, deocamdată, în obiective şi accesorii, dar gama e în creştere, vor mai fi adăugate câteva obiective în viitorul apropiat. În acest moment sunt acoperite cam toate cerinţele, dar fără a fi alternative pentru un anumit obiecitv.

Mai trebuie spus că Galaxy NX are Android 4.2 Jelly Bean şi, deci, acces la toate aplicaţiile de Android. Se mai trece pe listă un procesor quad-core la 1,6GHz, o memorie de 2GB RAM şi spaţiu de stocare de 16GB. Ecranul are 4,8 inci deasupra căruia stă vizorul electronic. Faţă de NX20, cameră similară cu aceasta, vizorul se activează mult mai repede, la fel şi trecea la ecran este mai rapidă.

 

Din cum am găsit Galaxy NX la prezentare, este un aparat foto previzibil de la Samsung şi unul care se va descurca foarte bine pentru cei care îl vor cumpăra. Aduce multe plusuri faţă de NX20 şi NX e, metaforic, la ani-lumină de Galaxy Camera, prima cameră foto cu Android şi conectivitate 3G. 

Minusul care ar putea să nici nu existe, pe măsură ce te obişnuieşti cu setările şi cu aparatul, este că NX nu are butoane fizice pentru reglare. Totul se face pe ecran sau prin butonul Fn (function) de pe obiectiv. Totuşi, atunci când ai fi afară, în parc, se poate să nu mai vezi prea bine informaţiile de pe ecran.

De asemenea, deocamdată aparatul poate fi considerat scump, la 6.500 de lei, disponibil la magazinul F64.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe: 

FOTO Samsung reinventează Galaxy Camera: se numeşte Galaxy NX, are Android şi obiective interschimbabile

Ce produse Samsung au cucerit Europa: Samsung Galaxy S4, camerele NX mirrorless şi televizoarele Smart

Test ISO.

Specificaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: