FOTO Parteneriat între Intel şi Guvernul României: cum va arăta „clasa viitorului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intel Corporation a semnat astăzi cu Guvernul României un Protocol de Colaborare, prin care se creează cadrul pentru dezvoltarea unui program de 1:1 e-Learning (un copil – un calculator; un profesor – un calculator) în şcolile din ţară, până în 2015.

Documentul a fost semnat de Peter Gleissner, Director de Vânzări pentru zona UE, Intel, Remus Pricopie, ministru al Educaţiei,  Mihnea Costoiu,  ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică şi Sorin Vicol, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

“Suntem un puternic susţinător al intenţiilor de a tehnologiza sistemul educaţional din România. Investiţia de astăzi în aptitudini specifice secolului 21 va contribui la creşterea competitivităţii ţării şi va asigura succesul viitor”, a declarat Gleissner.

Remus Pricopie a declarat că, în zilele noastre „interactivitatea şi agenda personală de educaţie sunt mult mai importante decât învăţarea la nivel standardizat“.

„Am semnat un acord care, din nefericire, nu va avea efecte astăzi. Este vorba despre relansarea unui dialog între Guvernul României şi Intel, dar semnând cu Intel. Încercăm să modernizăm clasa, tot ce se întâmplă în clasă şi procesul de predare. În zilele noastre, învăţarea înseamnă mult mai mult decât însemna la sfârşitul secolului 19 sau pe parcursul secolului 20. Interactivitatea şi agenda personală de educaţie sunt mult mai importante decât învăţarea la nivel standardizat“, a spus ministrul Educaţiei. 


Intel a prezentat astăzi expoziţia “Clasa viitorului”, pentru a demonstra cum funcţionează conceptul de “învăţământ 1:1” în şcoală. Intel şi parteneri din industrie au prezentat echipamente digitale special concepute pentru elevi şi profesori, table interactive şi manuale digitale, toate conectate la Internet.

Documentul semnat astăzi prevede, de asemenea, că Intel şi Guvernul României vor colabora pentru implementarea programului Intel Teach, pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice.

Profesorii români vor fi instruiţi prin Intel Teach până în anul 2015. Programul este o iniţiativă globală a Intel, creată special pentru profesori, care integrează tehnologia în lecţii. Intel Teach asigură dezvoltare profesională pentru profesorii claselor 1-12 la toate disciplinele, ajutându-i să integreze tehnologia în lecţiile lor. Totodată, pentru elevi, Intel Teach contribuie la dezvoltarea abilităţilor de rezolvare a problemelor, gândire critică şi lucru în echipă.

image

Soluţiile de 1:1 e-Learning sunt dezvoltate de companii de IT din Europa Centrală şi de Est, oferind un impuls economic regiunii. Intel este un binecunoscut susţinător al educaţiei, având numeroase iniţiative în acest domeniu. În România, la nivel preuniversitar, pe lângă programul Intel Teach şi soluţiile de 1:1 e-Learning, Intel organizează numeroase competiţii educaţionale, precum Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), cel mai mare concurs de ştiinţă şi inginerie din lume dedicat elevilor, şi Intel Business Challenge, o competiţie de planuri de business pentru tinerii studenţi, întreprinzători.

Recent, în Statele Unite ale Americii, Ionuţ Budişteanu, un licean din Râmnicu Vâlcea, a câştigat la Intel ISEF premiul cel mare, Gordon E. Moore, în valoare de 75.000  de dolari.

Compania Intel este, de asemenea, implicată şi în sectorul universitar în România, având numeroase parteneriate cu cele mai importante centre universitare din ţară. În anul 2012, Intel a deschis Intel Open Student Lab la Universitatea Politehnica din Bucureşti, la care au acces anual 650 de studenţi interesaţi de cercetare în domeniul software Open Source.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite