FOTO Intel şi-a etalat „armata“ de gadgeturi Intel Inside şi a demonstrat că PC-ul nu e pe moarte, ci se transformă

FOTO Intel şi-a etalat „armata“ de gadgeturi Intel Inside şi a demonstrat că PC-ul nu e pe moarte, ci se transformă

La evenimentul Intel au fost prezentate peste 50 de dispozitive Intel Inside

Intel a prezentat, marţi, peste 50 de produse inovatoare Intel Inside, disponibile pe piaţa locală în oferta de sărbători: Ultrabook-uri, dispozitive 2 în 1, notebook-uri, sisteme All-in-One, servere, desktop PC-uri, tablete şi telefoane inteligente.

În cadrul evenimentului, Intel a anunţat oficial în România cea de-a patra generaţie a familiei de procesoare Intel Core, prezentând sisteme Ultrabook şi dispozitive 2 în 1 inovatoare, echipate cu ecran tactil.

Prezentările au fost făcute de Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel, şi Adrian Fako, un tânăr alpinist român.

Alături de companiile Acer, Altex, Asus, cel.ro, Dell, eMag, Eta2U, Fujitsu, GIGABYTE, HP, Lenovo, Maguay, evoMAG,ro, Motorola, Prestigio, RHS, Samsung, Sony, Toshiba şi ZTE, Intel a demonstrat cum existenţa unei game variate de produse permite utilizatorilor să aleagă exact dispozitivul de care au nevoie şi care să îi reprezinte cel mai bine, asigurând o experienţă unică de computing.

„Noua generaţie a gamei de procesoare Intel Core reprezintă o revoluţie în computing, aducând cea mai mare creştere de performanţă de la o generaţie la alta din istoria Intel. Aceasta se concretizează în autonomii avansate de până la 9 ore pentru volume mari de muncă şi viteză mare de răspuns. Toate acestea sunt disponibile în cele mai noi Ultrabook-uri şi dispozitive 2 în 1 de pe piaţă”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel.

PC-ul se află în continuă transformare

Cu ajutorul tehnologiilor Intel, PC-ul se reinventează constant, atât pentru utilizatorii de acasă, cât şi pentru companii. În prezent, pe piaţă există o gamă variată de dispozitive cu forme şi configuraţii diferite, ce permite utilizatorilor să aleagă exact ceea ce au nevoie, în forme, culori şi dimensiuni care să îi reprezinte. Mai mult, consumatorii finali, de acasă sau din companii, pot combina acum modele de utilizare în dispozitive inovatoare, precum cele 2:1.

Intel a dat astăzi publicităţii rezultatele unui studiu realizat de Mercury Research în companii mari şi mijlocii din România, conform căruia majoritatea companiilor consideră că perioada maximă de utilizare a dispozitivelor IT (laptopuri, Ultrabook-uri şi desktop PC-uri) trebuie să fie cuprinsă între 3 şi 5 ani. Astfel, 41% dintre companii consideră că laptopurile trebuie înlocuite la un interval între  3 şi 5 ani, iar 52%, că desktop PC-urile trebuie schimbate la aceeaşi perioadă.

Potrivit studiului, perioada de 3-5 ani este ideală pentru înlocuirea dispozitivelor, astfel încât acestea să nu reprezinte un risc de securitate pentru companie.

Valoarea medie a pagubei pierderii/furtului informaţiei stocate în sistemele informatice este estimată la 37.000 de euro pe dispozitiv, cu mult faţă de valoarea efectivă a acestuia, estimată în medie la 1.600 de euro. Respectând această perioadă, 51% dintre companiile din România declară că îşi înlocuiesc laptopurile după 3-5 ani şi 47% dintre ele - desktop PC-urile la acelaşi interval.

În medie, companiile cu peste 100 de angajaţi din România folosesc 35 de laptopuri.

Peste 90% dintre companii securizează informaţia prin parola de deblocare a sistemului de operare. Mai puţin de jumătate din companiile intervievate folosesc şi alte forme de securizare. Există un număr mic de companii (6%) care nu utilizează deloc sisteme de protecţie a datelor.

Performanţă la 7010m altitudine pe muntele Khan Tengri

Alături de Bogdan Georgescu, pe scenă a urcat şi Adrian Fako (26 de ani), un tânăr alpinist din Bucureşti. Împreună cu Adrian Rusu (26 de ani), Daniel Rusu (24 de ani) şi Mihai Santa (23 de ani), Adrian a urcat în perioada iulie-august 2013, pe muntele Khan Tengri (7010m) din masivul  Tian Shan din Kîrgîzstan. Expediţia a fost parte a proiectului tinerilor de a cuceri toate cele 5 vârfuri de peste 7.000m din spaţiul fostei Uniuni a Republicilor Sovietice Socialiste (URSS) .

Însoţiti de cel mai mic şi uşor Ultrabook din lume, Sony Vaio Pro 11 (doar 870gr), cu procesor Intel® Core™ din cea de-a patra generaţie, Intel® Core™ i5-4200U, cei patru alpinişti au putut comunica cu familiile, prietenii în timpul expediţiei, dar şi realiza fotografii şi videoclipuri care au fost postate pe bloguri şi reţele de socializare. Ultrabook-ul a fost folosit împreună cu un telefon conectat prin satelit. Toate caracteristicile revoluţionare ale celei de-a patra generaţii a gamei de procesoare Intel Core au permis Ultrabook-ului să asigure comunicarea de pe masivul Khan Tengri.

“Ultrabook-ul echipat cu tehnologie Intel, care ne-a însoţit în aventura pe muntele Khan Tengri, ne-a ajutat să ţinem legătura cu prietenii şi familia pe parcursul întregii expediţii. Cu ajutorul tehnologiei ne-am depăşit limitele, în acelaşi timp rămânând conectaţi cu ceilalţi în condiţii extreme”, a declarat Adrian Fako.

Adrian Fako, alpinist român, a vorbit despre peripețiile sale cu un Ultrabook pe muntele Khan Tengri

Imagini din aceeasi galerie
  • Adrian Fako, alpinist român, a vorbit despre peripețiile sale cu un Ultrabook pe muntele Khan Tengri
  • FOTO Adevărul
  • FOTO Adevărul
  • FOTO Adevărul
  • FOTO Adevărul
  • FOTO Adevărul
  • FOTO Adevărul
  • FOTO Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: