Forţele Aeriene ale SUA folosesc o nouă armă pentru a elimina drone

Forţele Aeriene ale SUA folosesc o nouă armă pentru a elimina drone

Captura via YouTube

Denumită THOR (Tactical High Power Microwave Operational Responder), noua armă a americanilor poate fi implementată în bazele SUA din întreaga lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

THOR a fost dezvoltată de către Laboratorul de Cercetare al Forţei Aeriene din SUA, la baza aeriană Kirtland din Albuquerque, New Mexico. Scopul armei este de a doborî drone multiple prin utilizarea unor rafale scurte de microunde de putere mare, menite să dezactiveze dispozitivele în timpul zborului.

Arma poate fi staţionată la bazele militare americane din întreaga lume, şi este capabilă să doboare un număr mare de drone de la distanţe mai mari decât ar putea gloanţele sau plasele.

Laboratorul de cercetare care a dezvoltat acest sistem a făcut-o în numai 18 luni, utilizând 15 milioane de dolari. THOR este pornit cu ajutorul unui generator şi poate fi ţinut într-un container de transport, astfel încât poate fi trimis oriunde în lume, şi asamblat în doar câteva ore.

Forţele Aeriene au început testarea armei împotriva unor ţinte pe distanţă scurtă la începutul acestui an, urmând ca sistemul să fie supus unui examinări din partea Departamentului de Apărare înainte ca utilizarea sa la scară largă să fie aprobată. În plus, SUA dezvoltă încă un sistem asemănător, proiectat pentru ţintele aflate la distanţă medie şi lungă, care ar trebui să fie folosit începând cu anul viitor, conform ubergizmo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: