Ford a încheiat un parteneriat cu lanţul de pizzerii Domino's pentru a livra mâncare cu ajutorul maşinilor care se conduc singure

Ford a încheiat un parteneriat cu lanţul de pizzerii Domino's pentru a livra mâncare cu ajutorul maşinilor care se conduc singure

Foto: Ford

Maşinile autonome încep să devină realitate. Chiar dacă tehnologia este încă într-un stadiu timpuriu, progresul este vizibil, iar producătorii de automobile de peste ocean aleg să se ralieze acestui trend.

Ştiri pe aceeaşi temă

Domeniile în care ar putea fi folosite maşinile care se conduc singure variază, de la trasnport de persoane, la transport de marfă şi chiar şi livrare de mâncare. Lanţul de pizzerii Domino's a încheiat recent un parteneriat cu Ford pentru a-şi livra produsele cu ajutorul automobilelor autonome.

Ei vor astfel să testeze piaţa şi clientela, pentru a-şi putea da seama dacă o astfel de metodă de livrare ar fi viabilă în viitor, respectiv dacă oamenii ar fi de acord să coboare din casă şi să se autoservească cu pizza dintr-o maşină în care nu e nimeni, notează BBC.

Ford plănuieşte să demareze producţia in-house de maşini autonome în 2021, iar actualele teste au loc în oraşul Ann Arbor din Michigan. Clienţii vor putea urmări traseul comenzii cu ajutorul unei aplicaţii, astfel vor şti moentul exact în care maşina va ajunge la adresa indicată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările