Fitbit Ionic Adidas Edition: Smartwatch pentru sportivi şi nu numai [TECH REVIEW]

Fitbit Ionic Adidas Edition: Smartwatch pentru sportivi şi nu numai [TECH REVIEW]

FOTO Claudiu Râpan (Adevărul)

Industria wearables se află într-o continuă scădere în ultimii ani, lucru resimţit mai ales de producătorii independenţi, precum Fitbit, care nu are şi o întreagă divizie de smartphone-uri care să îi ajute în vânzările de ceasuri inteligente. Tocmai din acest motiv, marele pariu al companiei americane a fost nişarea pe zona de fitness, acolo unde este lider în branşă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La o scurtă radiografie a pieţei de dispozitive purtabile, mai ales atunci când vrei să îţi cumperi ceva care să se ”pupe” bine cu modelul tău de telefon, vei observa că vei tinde să alegi ceasul produs in-house, adică de la acelaşi producător cu smartphone-ul tău, pentru că, de ce nu, dacă merge aşa cum trebuie unde mai e alegerea? Ei bine, aici intervine scopul în care vrei să foloseşti smartwatch-ul.

Dacă eşti o persoană orientată spre business şi lifestyle vei fi mult mai înclinat să îţi cumperi un Apple Watch sau un Samsung Gear, pentru că ele funcţionează perfect cu modelul tău de telefon iOS sau Android. Însă dacă eşti o persoană activă, care nu pune mare preţ pe notificări şi vorbit la telefon direct cu gura în ceas, ceea ce mie personal mi se pare o prostie, un smartwatch de fitness sau chiar şi un simplu fitness band sunt mai indicate şi mai potrivite.

Fitbit Ionic Adidas Edition se încadrează perfect în a doua cateorgie, fiind în mod cert un ceas inteligent destinat persoanelor cu un stil de viaţă activ, care fac sport de cel puţin câteva ori, săptămânal. Suita de aplicaţii cu care acesta vine din fabrică sunt dezvoltate special pentru a măsura şi a îmbunătăţi performanţele sportive individuale.

În plus, ediţia specială Adidas, acest Ionic branduit cu cele trei dungi, îţi aduce, în premieră, o aplicaţie specială dezvoltată în colaborare cu producătorul german de echipament de sport. Spre deosebire de aplicaţia Fitbit Coach, care are nevoie de o subscribţie plătită pentru anumite tutoriale şi programe personalizate, cu Adidas Train îţi faci treaba foarte bine, mai ales dacă eşti începător.


În ceea ce priveşte funcţiile de bază pe care le cauţi la un fitness band sau la un smartwatch orientat spre sport, Ionic Adidas Edition măsoară paşii, distanţa parcursă într-o zi, etajele urcate, cât şi caloriile arse. În plus, o parte importantă a experienţei este sincronizarea cu aplicaţia Fitbit, acolo unde poţi arunca o privire de ansamblu asupra progresului făcut, dar şi să consulţi o analiză a somnului, pe etape, care ar trebui să îţi explice dacă totul este în regulă cu perioadele de odihnă.

Pe lângă sport, ediţia Adidas a lui Fitbit Ionic are şi un cumul de funcţii pe care le regăsim şi la alte ceasuri inteligente, precum afişarea notificărilor şi a apelurilor, din diverese aplicaţii, pe care trebuie să le activezi manual din platforma de iOS sau Andorid. Ceasul a fost testat cu ajutorul unui iPhone 7, telefon care face parte dintr-un ecosistem care ”nu se joacă” la fel de bine cu alte device-uri, însă exerienţa a fost per total una bună, care nu a lăsat de dorit, precum la unele ceasuri cu Android.

Situaţia favorabilă se datorează şi faptului că Fitbit a ales să meargă pe mâna unui sistem de operare propriu, Fitbit OS, care rulează pe toată gama de ceasuri ale companiei americane, şi este dezvoltat în aşa fel încât să se ”pupe” cu ambele sisteme de operare de pe smartphone-uri, iOS şi Android.


Per total, Fitbit Ionic Adidas Edition este un smartwatch foarte bun pentru sport şi nu numai, care te ajută în viaţa de zi cu zi şi îţi monitorizează cele mai importante aspecte de sănătate. Împreună cu posibilitatea de customizare în amănunt a feţei de ceas, şi disponibilitatea unor aplicaţii interesante, care îţi permit să citeşti ştiri sau să asculţi muzică direct de pe ceas, toate aceste aspecte fac din ceasul inteligent un dispozitiv bun din mai multe puncte de vedere.

Poate singurul punct negativ pe care am reuşit să-l găsesc este preţul, uşor piperat, de 330 de dolari, aproximativ 1500 de lei. Ceasul nu este încă disponibil pe piaţa dn România, urmând să apară pe rafturile magazinelor în săptămâna care urmează.

 

 

citeste totul despre: