Ficţiunea devenită realitate: telefonul poate fi încărcat în 30 de secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ţi se pare că telefonul stă prea mult la încărcat, cum ar fi dacă în 30 de secunde ar fi deja 100%? Nu e chiar ficţiune, o companie din Israel promite că vedem aşa ceva pe piaţă în curând.

StoreDot, o companie din Tel-Aviv, Israel, susţine că are tehnologia care va împinge înainte autonomia dispozitivelor mobile. Ţi se descarcă prea repede telefonul? Ţi-ai consumat deja bateria tabletei? StoreDot ţi le poate repune „pe picioare“ în doar 30 de secunde. Potrivit „The Wall Street Journal“, acest startup şi-a prezentat proiectul la conferinţa Think Next a Microsoft

De la aproape niciun pic de energie în baterie la 100% e o performanţă pe care creatorii au reuşit s-o atingă folosind nanotehnologie. Ei şi-au dezvoltat prototipul la Universitatea din Tel-Aviv şi este adaptat unui Samsung Galaxy S3. Chiar dacă acest încărcător este gândit pentru dispozitive mobile, el nu e prea portabil. E de dimensiunile unui încărcător obişnuit de laptop, dar StoreDot plănuieşte să-i reducă dimensiunile până când va fi comercializat.

Până acum, StoreDot a dezvoltat semiconductori biologici creaţi din compuşi organici precum peptidele (componente esenţiale proteinelor). Cât despre superîncărcătorul pentru telefon, compania susţine că va fi gata până la finalul anului 2016 la un preţ de până într-o sută de dolari. Rămâne de văzut dacă giganţi precum Apple, Google sau Microsoft sunt interesaţi de o eventuală achiziţie a companiei. Am putea vedea un Nexus 2016 sau un iPhone 2016 livrat cu un astfel de încărcător de mare viteză.

Videoclipul în care StoreDot îşi demonstrează invenţia

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite