Faraday Future, maşina electrică mai rapidă decât un Ferrari, ar putea schimba industria auto în 2017

Faraday Future, maşina electrică mai rapidă decât un Ferrari, ar putea schimba industria auto în 2017

Maşina electrică parcă desprinsă dintr-un film SF.

Faraday Future şi-a prezentat maşina la începutul anului 2016, la CES în Las Vegas. După mai bine de un an, s-ar putea s-o vedem pe străzi. Până atunci, trece printr-un test de viteză.

În 2017, Faraday Future îşi va lansa prima maşină electrică şi va intra în competiţie directă cu Tesla. Spre deosebire de competiţie, mizează foarte mult pe viteză şi designul futurist. Tesla a făcut cumva trecerea între limuzine clasice, scumpe, şi maşini electrice, iar acum apare una care se vrea un Ferrari al noului secol. Se prea poate ca un prototip de tipul acesta să facă din Formula 1 o competiţie şi pentru automobile electrice, dacă şi autonomia va deveni mai bună. Sau, şi mai probabil, va fi creată o competiţie nouă pentru vehicule electrice de mare viteză.

După cum se poate vedea în videoclipul de mai jos, creaţia celor de la Faraday Future este pusă la întrecere cu Tesla Model X P100D, Bentley Bentayaga SUV şi Ferrari 488 GTB. Ultimele două, deşi automobile sport, folosesc motoare clasice şi nu se bazează pe un sistem de propulsie electric. E relevant, deoarece Ferrari accelerează mai greu, dar viteza maximă e mai mare. Startul însă îl ia FF. 

Deocamdată, Tesla Model S P100D e lider la viteză: 100 kilometri pe oră în 2,5 secunde. Testul real prin care trebuie să treacă Faraday Future va fi anul viitor, când va ajunge pe piaţă. Până atunci, sunt materiale de promovare şi stârnire a interesului.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: