Erato Muse 5, căşti bluetooth pentru lucru,  muzică şi ocazional jocuri [TECH REVIEW]

Erato Muse 5, căşti bluetooth pentru lucru,  muzică şi ocazional jocuri [TECH REVIEW]

Erato Muse 5 sunt căşti intraauriculare cu conectivitate bluetooth 4.1. La prima vedere par mari şi grele. Totuşi, intră lejer în urechi şi contrar dimensiunii nu jenează la o folosire de două-trei ore. Casca stângă (master) coordonează conectarea cu dispozitivul smartphone şi cu casca dreaptă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conectarea se face pornind casca stângă şi stând cu degetul apăsat pe ea până auzi mesajul “Pairing”. 

Casca dreaptă doar o deschizi şi se conectează automat. Ambele sunt funcţionale când auzi mesajul “true wireless stereo is connected”, urmat de “your headset is connected”.

Pe smartphone, volumul nu e foarte puternic, la 50% se aude ca la 30% pe alte dispozitive. Probabil de aceea sunetul pe înalte nu e deformat când dai la maximum. 

Izolează bine zgomotul exterior şi îmi place cum se aud pe stradă sau în transportul în comun. Înainte de a da volumul la 100% primeşti un semnal sonor de avertizare.

 

Deşi e bun, sunetul e lipsit nuanţe, în ciuda spaţialităţii oferite de 3D virtual sorround. M-am gândit totuşi că poate am pretenţii prea mari şi am ascultat Queen, tot e în vogă zilele astea, datorită filmului Bohemian Rhapsody. Se aude excelent. Pe parcursul folosirii am descoperit că uneori sunetul are o oarecare întârziere, observabil în filme şi gaming.

Erato Muse 5 au microfon încorporat şi în convorbiri telefonice vocea se aude foarte bine de ambele părţi, interlocutorul nici nu ştie că foloseşti căşti.

Mi-au căzut de câteva ori din ureche, cel mai adesea casca stângă. S-a întâmplat în metrou, pe stradă, odată chiar în chiuvetă. Am şters-o şi funcţionează bine, pentru că sunt rezistente la apă şi transpiraţie, au protecţie IPX5.

De aceea n-am ieşit să alerg cu ele, mi-a fost teamă să nu le pierd. Le-am luat la sală şi a fost bine.

 

Le-am testat şi pe computer. Se aud puţin mai bine ca pe smartphone, au un bas mai amplu, dar trebuie să stai foarte aproape (20-30 cm) de dispozitivul bluetooth din staţie, altfel sacadează.

Încărcătorul arată interesant, un coleg care trecea pe lângă biroul meu a crezut că e o consolă de jocuri.

Se încarcă în aproximativ o oră şi te ţin, conform producătorului, pentru muzică vreo 4 ore, iar pentru convorbiri 6 ore. Pe mine m-au ţinut cam 3 ore şi jumătate de folosire mixtă. Când încep să se descarce primeşti avertizări sonore specifice.

În pachet ai căştile, încărcător, fir, dopuri de silicon, plus protecţii şi manuale de folosire.

 

Erato Muse 5 nu e pentru audiofili, ci pentru lucru, muzică şi ocazional jocuri. Pe piaţa din România le-am găsit într-un singur loc, cu un preţ de 749 lei. Pe Amazon costă circa 80 E.

citeste totul despre: