Elon Musk şi Tesla au demarat un nou proiect. Despre ce e vorba

Elon Musk şi Tesla au demarat un nou proiect. Despre ce e vorba

Foto: Hypebeast

Tesla, compania deţinută de Elon Musk, care produce maşini electrice de lux cu o autonomie mărită, a anunţat că va demara un nou proiect în ceea ce priveşte autovehiculele autonome, care se conduc singure.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania americană testează o flotă de camioane autonome care vor fi capabile să se deplaseze pe distanţe foarte lungi. Aplicabilitatea tehnologiei în domeniul transporturilor rutiere este un subiect intens dezbătut în ultima vreme. Un prototip de camion autonom va fi testat în viitorul foarte apropiat.

Camioanele care se conduc singure se vor deplasa în formaţie, unul în spatele celuilalt, ţinându-se după camionul-lider. Software-ul a ajuns atât de dezvoltat încât va fi posibil acest lucru fără să existe riscuri prea mari. În plus, mărimea camioanelor va permite instalarea unor baterii uriaşe, ceea ce înseamnă că autonomia va fi şi ea una pe măsură.

Domeniul transporturilor cu ajutorul camioanelor autonome se află în plină expansiune. Pe lângă Tesla, şi firma mamă a Google, Alphabet Inc., împreună cu Uber Technologies se luptă pentru o bucată din piaţă. Rămâne de văzut cum va afecta această nouă tehnologie industria transporturilor rutiere şi ce va însemna asta pentru şoferii care, cel mai probabil, la un anumit punct în viitor, nu vor mai avea slujbe din această cauză.

citeste totul despre: