Elon Musk a explicat de ce geamurile Cybertruck s-au fisurat la testele de prezentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elon Musk a explicat într-o postare pe Twitter de ce geamurile noului Cybertruck ,  care rezistaseră la testele iniţiale în care o bilă de metal a fost lăsată să cadă de la câţiva metri înălţime, s-au crăpat imediat în timpul demonstraţiei live, relatează CNN.

Când şeful departamentului de design de la Tesla, Franz von Holzhausen, a testat rezistenţa geamurilor noului camion electric cu bile de metal, geamurile din partea şoferului şi cel din spate s-au crăpat de la prima lovitură. După asta, Musk a trebuit să-şi continue prezentarea din faţa camionului cu geamuri fisurate.

Duminică noapte, Musk a explicat pe Twitter de ce s-a întâmplat asta: înainte, von Holzhausen lovise cu un ciocan panourile de caroserie, ceea ce a afectat rezistenţa geamurilor. 

„Impactul loviturii a slăbit rezistenţa geamurilor, fisurându-le la bază, de aceea bila de metal nu a ricoşat. Ar fi trebuit să lovim mai întâi geamurile şi apoi uşile. Data viitoare…“, a scris Musk pe Twitter.

Musk a dat o explicaţie şi pentru aspectul plat ciudat al Cybertruck: maşina este fabricată din acelaşi tip de oţel tare folosit pentru rachetele Spacex – care nu poate fi ştanţat.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite