Elicopterul cu trei elice va schimba în viitor transporturile militare şi civile

Elicopterul cu trei elice va schimba în viitor transporturile militare şi civile

Sikorsky S-97 Raider, elicopterul viitorului.

Elicopterul s-a schimbat prea puţin de când a intrat în uzul omenirii, dar asta nu va mai persista pentru mult timp. Deşi este în lucru de mulţi ani un proiect nou de eclicopter, acum există mari şanse ca acesta să devină standard în viitor şi este mai rapid şi mai eficient decât cel din prezent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elicopterul a schimbat transporturile pe distanţe scurte, a schimbat operaţiunile de salvare şi a schimbat războiul, dar acum e cazul ca elicopterul în sine să se schimbe. În 1973 a apărut S-69 Advanced Blade Concept, un proiect care avea mai târziu să genereze Sikorsky X2 care decola în 2008 pentru prima dată. Spre deosebire de actualul model, X2 foloseşte trei elice, două pentru stabilizare şi una pentru propulsie, scrie BoldRide, preluat de Yahoo! News.

Cele două elice de deasupra se învârt în sens opus, oferind astfel stabilitate elicopterului, iar cea din spate acţionează ca elicea de propulsie a unui vapor, făcând astfel elicopterul să atingă viteze de până la 460 de kilometri pe oră. Totuşi, acest model a fost retras în iulie 2011, dar va fi dus mai departe de Sikorsky S-97 Raider.

 

S-97 este proiectat să atingă viteze şi mai mari decât X2, având o viteză de croazieră estimată la circa 400 de kilometri pe oră, o viteză maximă pe care nu e recomandat s-o depăşească de aproximativ 440 de km/h şi poate atinge o altitudine de aproape 3.000 de metri. Este gândit să înlocuiască modelul Bell OH-58 care atingea o viteză maximă de 188 km/h. Mai jos este un test cu vechiul model, X2, până acum cel mai rapid elicopter din lume cu o viteză atinsă într-un test neoficial de circa 530 de kilometri pe oră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările