Divizia de maşini autonome a celor de la Uber primeşte o investiţie de un miliard de dolari

Divizia de maşini autonome a celor de la Uber primeşte o investiţie de un miliard de dolari

Suma vine din Japonia, investitorii fiind Toyota, Denso, precum şi conglomeratul SoftBank, conform CEO-ului Uber, Dara Khosrowshahi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Khosrowshahi a realizat o postare pe reţeaua de socializare Twitter, în care spune că Uber lucrează împreună cu cele trei companii pentru dezvoltarea viitorului mobilităţii.

Astfel, valoarea totală a UberATG (divizia de maşini autonome a companiei) ajunge la 7,25 de miliarde de dolari, depăşind previziunile pentru anul curent.

Termenii investiţiei arată că Toyota şi Denso au contribuit împreună cu aproximativ 667 de milioane de dolari, în timp ce SoftBank a adăugat ultima treime. 

Această înţelegere nu este tocmai o surpriză, ţinând cont că Uber a mai primit 500 de milioane de dolari de la Toyota în august 2018, pentru a accelera dezvoltarea vehiculelor autonome produse de americani. De asemenea, ca parte a acelei înţelegeri, cei de la Uber au inclus modelul Sienna al japonezilor în testele lor.

Investiţia vine ca un semn de încredere din partea industriilor auto şi financiare japoneze pentru UberATG. Compania a trecut prin momente dificile după ce o maşină autonomă a lovit o femeie în Arizona, anul trecut, însă de atunci, testele au reînceput în alte zone ale Statelor Unite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: