Diferenţele dintre un produs resigilat, unul refurbished şi unul second hand. Care este cea mai convenabilă soluţie

Diferenţele dintre un produs resigilat, unul refurbished şi unul second hand. Care este cea mai convenabilă soluţie

Am tot auzit în ultima vreme despre o popularizare a produselor resigilate, despre faptul că se vând foarte bine datorită unui preţ mai bun, dar de cele mai multe ori se creează confuzii între produsele resigilate şi cele refurbished sau second hand. Care este totuşi diferenţa dintre cele trei tipuri de produse?

Ştiri pe aceeaşi temă

La o primă vedere, produsele resigilate sunt de fapt echipamente noi, returnate de utilizatori după o perioadă de doar câteva zile de la achiziţie şi sunt revândute la un preţ puţin mai mic decât cel iniţial, produsele IT Refurbished sunt echipamente IT profesionale, în special echipamente brand, Dell, HP, Lenovo, Fujitsu, trecute printr-un sistem triplu de selecţie, testate şi ambalate conform unor înalte standarde tehnice, în vreme ce produsele second hand sunt produse vechi, dar ieftine, care prezintă defecte de cele mai multe ori minore la nivel estetic, dar funcţionează în parametri optimi.
 
Ce este, de fapt, un produs resigilat?
Să luăm un exemplu simplu: comandăm un produs, îl achităm, ajunge acasă, îl desfacem, dar din anumite motive el nu se ridică la nivelul aşteptărilor noastre, motiv pentru care ne propunem să îl returnăm. Marii retaileri oferă posibilitatea de retur chiar şi în termen de 30 de zile de la data achiziţiei, ceea ce oferă posibilitatea clientului de a testa pentru mai mult timp produsul cumpărat şi de a se asigura că se încadrează sau nu în cerinţele acestuia.
 
Dacă produsul achiziţionat prezintă un defect major (ex: ecran spart la un televizor, echipament nefuncţional sau orice altă problemă de natură tehnică ce nu poate fi remediată), acest produs (teoretic!) ar trebui retras de la vânzare. Există însă şi categoria de produse returnate din alte varii motive, fără ca acesta să prezinte un defect major.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările