Cum vei fi informat de viitorul tău ceas inteligent cu Android? Google a prezentat „schiţele“ proiectului

Cum vei fi informat de viitorul tău ceas inteligent cu Android? Google a prezentat „schiţele“ proiectului

Motorola Moto 360 este poate cel mai aşteptat ceas inteligent al anului. FOTO Google

Google şi-a anunţat platforma software pentru ceasuri inteligente. E interesantă, e după designul cu care compania ne-a obişnuit în online, dar cum ne vor avertiza următoarele gadgeturi?

Google se pregăteşte să domine şi piaţa gadgeturilor purtabile, iar Android Wear îi va servi tocmai bine. Este o versiune a popularului său sistem de operare Android pe care o pregăteşte pentru ceasuri inteligente şi, eventual, ochelari inteligenţi. „Inima“ acestui sistem de operare este Google Now, aplicaţia pe care o poţi controla vocal şi care îţi aduce informaţii în funcţie de locul în care te regăseşti, în funcţie de interesele tale şi căutările tale online. Şi acum Google publică pe G+ informaţii despre sistemul de notificări.

Mesajele sunt simple, predomină fundalul alb şi fontul negru însoţite de pictograme necesare pentru a semnala despre ce aplicaţie e vorba. Apoi, când asculţi muzică, diversele controale apar mari, independent, fiind disponibile cu un simplu swipe stânga-dreapta. Potrivit mesajului publicat pe Google+, viitoarele gadgeturi purtabile care vor rula pe Android Wear vor fi capabile să preia pur şi simplu mesajele de informare, fără configurări greoaie sau grade de compabilitate.

Android Wear, ca Google Now, ia toate informaţiile de care ai avea nevoie şi ţi le furnizează doar atunci când contextul o cere. Cu această platformă, Google are şi un sistem de prin care îţi monitorizează nivelul exerciţiilor fizice, fie că mergi sau alergi, fie că te plimbi cu bicicleta. Iar asta o va face prin senzorii care vor fi montaţi pe astfel de gadgeturi. Deocamdată, LG şi Motorola şi-au anunţat disponibilitatea de a lansa astfel de dispozitive anul acesta.

Videoclipul de prezentare a conceptelor de construire a notificărilor

În prezent, Samsung, se poate spune, conduce lupta dispozitivelor purtabile. Are şi o platformă nouă, dezvoltată pe sistemul de operare Tizen, iar mai nou are şi Gear Fit, o brăţară care să îţi monitorizeze ritmul exerciţiilor fizice şi să-ţi aducă şi notificările de pe telefon. E primul ceas inteligent cu ecran curbat OLED.

 

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: