Cum a salvat Apple Watch viaţa unei femei implicate într-un accident de maşină

Cum a salvat Apple Watch viaţa unei femei implicate într-un accident de maşină

FOTO via Techiechats

Apple Watch Series 4 este unul dintre cele mai bune smartwatch-uri de pe piaţă, iar numeroasele sale funcţionalităţi se dovedesc uneori chiar mai utile decât ar spera posesorul ceasului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu este prima oară când un smartwatch de la Apple salvează viaţa unuia dintre posesorii săi, dispozitivul companiei din Cupertino beneficiind de numeroase funcţii care pot măsura diferiţi parametri legaţi de sănătatea persoanelor, precum ritmul lor cardiac.

Una dintre aceste funcţii este cea de detectare a căzăturilor. Ea vine deja activată pentru utilizatorii care depăşesc o anumită vârstă, şi detectează momentul în care o persoană cade şi nu se ridică într-un anumit timp, moment în care va apela imediat serviciile de ambulanţă.

Această funcţie a salvat viaţa unei femei în vârstă de 87 de ani din Maine, Dotty White, care a fost implicată într-un accident. Conform unui raport al News Center Maine, citat de site-ul UberGizmo, White se îndrepta spre casă, venind de la cumpărături, moment în care a fost lovită de o maşină.

Ceasul a detectat accidentul ca fiind o căzătură, alertând serviciile de urgenţă şi pe trei membri ai familiei lui White. Din fericire, accidentul nu a fost unul foarte grav, iar femeia a scăpat cu doar două oase rupte. Aceasta s-a declarat recunoscătoare gadget-ului său, care i-a informat atât pe cei apropiaţi, cât şi serviciile de urgenţă, că s-a întâmplat ceva, indicând şi locul incidentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: