Cum funcţioenază tatuajele ”Smart” care îţi măsoară în permanenţă starea de sănătate

Cum funcţioenază tatuajele ”Smart” care îţi măsoară în permanenţă starea de sănătate

Foto: Harvard

Atunci când vorbim de dispozitive de tip ”wearables”, ne gândim la ceasuri inteligente sau la brăţări de fitness. Însă această industrie pare să se dezvolte într-o direcţie inedită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tatuajele inteligente ţi-ar putea salva viaţa într-o zi. Ele au fost dezvoltate de o echipă de ingineri de la Harvard şi MIT, şi funcţionează cu ajutorul unor nano-senzori care ar urma să îţi fie introduşi sub piele, în cerneala tatuajului. Ei vor măsura în timp real date despre sănătatea ta.

De exemplu, un tatuaj verde se va colora şi mai mult, atunci când sportivii vor fi deshidrataţi. Acesta este rezultatul reacţiei cernelei folosite la întâlnirea cu fluidele corporale ale purtătorului. În cazul pacienţilor bolnavi de diabet, un astfel de tatuaj s-ar putea colora mai accentuat în funcţie de nivelul glicemic al acestora, notează Engadget.

Chiar dacă este puţin probabil să vedem aceste tatuaje pe braţele oamenilor în viitorul apropiat, este bine de ştiut că o astfel de tehnologie există, şi poate salva vieţi într-o bună zi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările