Cum a fost la evenimentul care a făcut din Bucureşti capitala inovaţiilor în tehnologie din Europa de Sud-Est

Cum a fost la evenimentul care a făcut din Bucureşti capitala inovaţiilor în tehnologie din Europa de Sud-Est

How To Web 2013. FOTO Alin Dobrin

How to Web 2013 a adus în faţa celor peste 800 de persoane din audienţă 40 de vorbitori internaţionali de pe 4 continente şi s-a desfăşurat sub acelaşi concept de „Să creştem împreună“. Temele au fost dezvoltarea de produse inovative la scară globală, valorificarea contextului local sau tehnologiile viitorului. În paralel a avut loc Startup Spotlight, competiţie şi program de mentorat adresat celor mai performante 32 de echipe din regiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezentările How to Web 2013 s-au desfăşurat în paralel pe două scene. Astfel, pe scena principală a evenimentului, Grow Stage, au avut loc prezentări ale profesioniştilor din domeniul tehnologiei la nivel mondial. Acestea s-au adresat dezvoltatorilor, designerilor şi comunităţilor din jurul produselor tech şi au adus în discuţie inovaţia în tehnologie, dezvoltarea echipelor durabile, tendinţele actuale în industrie sau importanţa design-ului pentru dezvoltarea produselor inovative.

O altă secţiune a fost dedicată lecţiilor învăţate lucrând la distanţă cu echipe de cercetare-dezvoltare, subiect care a fost dezvoltat în cadrul unui panel moderat de Philipp Kandal (cofondator şi CTO Skobbler), din care au făcut parte Marius Jumolea (General Manager al centrului R&D Visual.ly Romania) şi Michael Levit (Fondator Spigot).

Cea de a doua zi a conferinţei a început cu prezentarea lui Robin Wauters, jurnalist în tehnologie, care a vorbit despre tendinţele din industrie şi modul în care companiile mici din Europa inovează şi se menţin cu un pas înaintea celorlalte. Evenimentul a continuat cu o discuţie cu Radu Georgescu, Fondator Avangate, care a vorbit despre deciziile strategice pe care le-a luat în dezvoltarea companiei, de la idee până la exit.

Idei pentru startup-uri

Ignite Stage, cea de a doua scenă a conferinţei, a găzduit paneluri care au abordate subiecte specifice startup-urilor: bune practici pentru un startup care trece printr-un program de accelerare; cum să dezvolţi echipa potrivită; cum să atragi investiţii; cum să colaborezi cu şi să înveţi de la mentori, investitori şi clienţi; greşeli frecvente pe care le fac fondatorii. Acestea au fost abordate de cei peste 25 de investitori, reprezentanţi ai acceleratoarelor şi fondurilor de investiţii prezenţi la eveniment. Adresată tuturor celor care îşi dezvoltă propriul startup sau care se pregătesc de acest pas, scena Ignite a avut drept principali beneficiari cele 32 de echipe finaliste ale programului Startup Spotlight.

Echipele au fost evaluate de un juriu de specialitate care a urmărit criterii precum echipa şi experienţa acesteia, dimensiunea pieţei, scalabilitatea, tracţiunea, sau fezabilitatea produselor dezvoltate. Smart Hand, startup din Bulgaria care dezvoltă o mână prostetică mioelectrică pentru persoanele cu dizabilităţi, a fost desemnat câştigătorul competiţiei Startup Spotlight. Echipa clasată pe locul II a fost Synetiq, aplicaţie care oferă companiilor informaţii utile despre clienţii acestora, iar Wyliodrin, startup care propune o metodă simplă de dezvoltare web pentru servicii încorporate, a primit IXIA Innovation Award. Finaliştii competiţiei au primit premii în valoare totală de 20.000 dolari oferite de IXIA.

„Am început How to Web cu o primă ediţie în 2009, în Politehnica Bucureşti, şi l-am continuat cu o primă ediţie internaţională în 2010. An de an, How to Web a crescut ca număr de participanţi dar, şi mai important, s-a maturizat din punct de vedere al structurii agendei şi al obiectivelor pe care şi le propune. How to Web nu a fost niciodată doar o conferinţă – ne-am dorit mereu să-l facem un instrument util, practic, cu rezultate măsurabile pentru cei care îi trec pragul“, a declarat Bogdan Iordache, cofondator şi CEO How to Web.

Hai să discutăm pe Facebook „Tech Adevărul“

Află mai multe despre How To Web: 

How To Web 2013: Cum poţi atrage 100 milioane de utilizatori pe jocul tău şi care sunt filtrele care "controlează" Europa

Lecţii pentru startupuri de la How to Web 2013: Ideea că trebuie să eşuezi înainte să ai succes este greşită

Care sunt trendurile în tehnnologie şi cu ce se ocupă startupurile europene

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările