Cum a ajuns armata Norvegiei să fie „condusă“ prin realitate virtuală

Cum a ajuns armata Norvegiei să fie „condusă“ prin realitate virtuală

Casca de realitate virtuală a ajuns şi în dotarea armatei. FOTO TU.no

Oculus Rift este cea mai populară cască de realitate virtuală, iar oamenii i-au găsit tot felul de utilizări. Aceasta a ajuns şi la armata Norvegiei, iar soldaţii s-au gândit că poate fi folosită la conducerea tancurilor. Şi Oculus VR nu se opreşte aici, plănuieşte şi cel mai mare joc online.

Tancurile nu sunt chiar vehiculele care să ofere cea mai bună vizibilitate, astfel că armata Norvegiei s-a adaptat. A introdus casca Oculus Rift pentru a-i ajuta pe soldaţi să se orienteze în spaţiu. Principalul motiv pentru care au ales acest gadget e că urmează mişcările capului, iar imaginile sunt obţinute de la camerele montate în exteriorul vehicului, se arată pe site-ul TU.

Tanchiştii au o viziune la 360 de grade asupra spaţiului şi nici nu este atât de obositoare imaginea precum cea afişată pe monitoare. Armata se bucură de sprijinul companiei Making View pentru a dezvolta sistemul de camere şi infrastructura software din spate. Iar sistemul este atât de eficient, încât cel care conduce poate să îl parcheze cu o precizie foarte mare şi să treacă foarte uşor pe lângă obstacole. E ca şi cum ar conduce un vehicul transparent.

O demonstraţie pentru Oculus Rift introdusă în armata Norvegiei este disponibilă aici.

În altă ordine de aplicaţii, Oculus VR foloseşte casca şi banii Facebook pentru a dezvolta poate cel mai interesant joc pentru acest gadget. „Va fi un joc MMO (Massive Multiplayer Online) prin care vom aduce un miliard de oameni în realitatea virutală“, a spus directorul Oculus VR Brendan Iribe, conform The Verge. Totuşi, asta va necesita o reţea imensă de servere.

Iribe visează atât de frumos, încât vorbeşte de un univers virtual în care oamenii vor interacţiona foarte uşor între ei, vor conversa şi se vor comporta la fel ca în realitate. Iar în spate ar fi publicul potenţial pe care Facebook l-ar oferi, o reţea cu peste 1,3 miliarde de utilizatori. Directorul Oculus VR a mai spus că ceea ce construieşte acum prin acest proiect ar putea fi o lume care uneşte universurile mai mici sau mai mari de realitate virtuală.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: