Copie după iPad mini şi iPhone 5c în acelaşi timp: o puternică tabletă Xiaomi

Copie după iPad mini şi iPhone 5c în acelaşi timp: o puternică tabletă Xiaomi

Noua tabletă de 8 inci de la Xiaomi

Ce se întâmplă atunci când combini un iPad Mini şi un iPhone 5c? Se naşte prima tabletă de 8 inci de la Xiaomi, al treilea producător din China şi unul dintre cei mai populari nou-veniţi de pe piaţa globală. Mi Pad e o tabletă puternică şi cu un procesor interesant.

Tableta Xiaomi Mi Pad de 7,9 inci este o copie extraordinar de bine realizată a lui iPad Mini şi vine în mai multe culori, iar carcasa este din plastic. La nivelul performanţelor, nu stă rău deloc. Are 16 sau 64 de GB capacitate de stocare, 2 GB memorie RAM şi un procesor Nvidia Tegra K1.

Procesorul a fost lansat la CES 2014 şi nu ajunsese încă pe vreun dispozitiv mobil. Potrivit primelor teste sintetice realizate cu varianta de patru nuclee şi cu cea de două nuclee, Tegra K1 depăşeşte atât Snapdragon 801, cât şi Snapdragon 805 ca performanţe. Testele au fost realizate în condiţii diferite, aşadar e greu de spus cum vor funcţiona în folosirea normală.

Nvidia promite o grafică excepţională pentru telefoanele şi tabletele care vor avea cipul lor mobil. Rezoluţia ecranului este una 2048x1536 de pixeli, una de patru ori mai mare ca monitoarele XGA.

Mi Pad 8 are o versiune modificată de Android 4.4.2 KitKat, care seamănă foarte mult cu iOS 7. Camera principală are 8 megapixeli, iar cea frontală are 5 megapixeli. Bateria este de 6.700 de miliamperi.

Preţul este de 240 de dolari pentru varianta de 16 GB şi 272 de dolari pentru cea de 64 de GB. Tableta va fi disponibilă în iunie, dar sub formă de precomandă. De obicei, când Xiaomi pune la precomandă produse, acestea se vând în cantităţi foarte mari într-un timp foarte scurt. 

Telefonul va putea fi achiziţionat de pe site-ul oficial, mi.com. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: