Conceptul Apple pentru un cablu perfect de încărcare e „importat“ în lumea USB

Conceptul Apple pentru un cablu perfect de încărcare e „importat“ în lumea USB

Portul USB se transformă. FOTO Foxconn

Apple a schimbat în 2012 cablul folosit pe iPad şi iPhone. I-a spus Lightning şi principalul atu a fost că nu contează cum îl introduci, e identic pe ambele feţe. La aproape doi ani distanţă aflăm ne apropiem de introducerea portului USB care va reuşi să facă acelaşi lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţi s-a întâmplat să nu introduci corect un cablu USB în telefon sau PC şi să descoperi că încercai să-l introduci invers? Cu siguranţă ţi s-a întâmplat, dar asta se va schimba cât de curând. Foxconn, aceeaşi companie care asamblează iPhone-uri şi iPad-uri, pregăteşte Type-C, un USB care nu mai ţine cont de poziţie. The Verge informează că noul port, USB 3.1, este mai mic decât cele din prezent.

Odată cu trecerea la Type-C, se va ajunge şi la unificarea celor două mari formate din prezent: microUSB şi cel clasic, de PC. Mai jos este o imagine a unui prototip de laptop cu USB Type-C, dar designul acestuia se poate schimba. Revenind la comparaţia cu Lightning de la Apple, acesta este, în prezent, cel mai simplu design. Pe fiecare faţă a conectorului se regăsesc pinii de transfer.

Despre Type-C, Alex Peleg de la Intel a spus că acesta va deschide drumul pentru o întreagă generaţie de dispozitive ultrasubţiri, de la tablete, telefoane, dispozitive 2-in-1, la laptopuri şi desktopuri. „Acest nou conector subţire, standard al industriei, va transfera date, curent şi video şi va fi singurul cablu de care vei avea nevoie pentru toate dispozitivele“, a mai spus acesta în decembrie 2013, când cu Type-C nu exista vreo imagine.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările