China a publicat primele imagini de înaltă rezoluţie de pe suprafaţa îndepărtată a Lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China a publicat primele imagini de mare rezoluţie de pe suprafaţa îndepărtată a Lunii după încheierea misiunii Chang’e 4 la un an de la aselenizarea istorică în bazinul South Pole-Aitken, relatează Ars Technica.

GALERIE FOTO

China a publicat rezultatele explorării de pionierat a suprafeţei îndepărtate a Lunii şi imagini detaliate obţinute de la bordul navei spaţiale şi de către roverul Yetu 2 – acestea din urmă, ca şi celelalte echipamente, au rămas în stare bună şi după cele 12 zile lunare echivalând cu un an de zile pământesc.

Landerul şi roverul misiunii Chang’e 4 au furnizat cele mai bogate date extrase din acest mediu în mare parte neexplorat, între care măsurători prin radar şi ale radiaţiilor. 

De la aterizare, micul rover, care şi-a depăşit cu mult durata de viaţă proiectată (3 luni), a parcurs un pic peste 350 de metri pe suprafaţa Lunii colectând date şi imagini. În iulie, roverul a detectat într-un mic crater al craterului Von Kármán ceea ce părea a fi o substanţă asemănătoare unui gel care s-a dovedit însă a fi sticlă rezultată în urma sfărâmării rocilor după un impact. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite