FOTO CES 2019: Cum arată taxiul aerian al viitorului, realizat special pentru Uber. Când urmează să fie pus în circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, la CES 2019 sunt prezentate tehnologii care ar trebui să intre în sfera mainstream în următoarele „decade”, iar cea care a sărit cel mai mult în ochi în cadrul ediţiei actuale este elicopterul-dronă produs de compania americană Bell, unul care va deservi cele mai aglomerate oraşe ale lumii.

Încă de la apariţia serviciilor Uber sau Lyft, industria de ride-sharing şi de transport local de persoane a fost revoluţionată. Însă problema traficului devine din ce în ce mai importantă în cele mai mari oraşe ale lumii. 

Congestia de maşini pare că nu are o rezolvare imediată, una care să perimtă locuitorilor să se deplaseze într-un timp rezonabil din punctul A în punctul B.

Se pare că soluţia la această problemă a fost imaginată deja de producătorul american de elicoptere Bell, care a prezentat la CES 2019 un aparat de zbor inedit, unul care aduce mai degrabă cu o dronă decât cu un elicopter convenţional.

Acesta ar urma să fie folosit pentru servicii de ride-sharing aerian şi se foloseşte de un motor hibrid, pentru a fi capabil să asigure deplasarea pe distanţe mai lungi. De asemenea, ţinta companiei Bell este ca Nexus să intre în circulaţie începând chiar cu anul 2020.

În ceea ce priveşte decolarea, aceasta are loc în plan vertical, asemeni unui elicopter, iar deplasarea propriu-zisă se face cu ajutorul înclinării rotoarelor spre direcţia în care pilotul vrea să orienteze aeronava.

Dacă la început va fi, totuşi, nevoie de un pilot, Bell Nexus este gândit şi ca un vehicul autonom, implementarea tehnologiei pe bază de inteligenţă artificială urmând să aibă loc ulterior, odată cu dezvoltarea acesteia.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite