Cel mai puternic PC portabil e la fel de mare ca un smartphone: Tango este următorul pas în evoluţia PC-ului

Cel mai puternic PC portabil e la fel de mare ca un smartphone: Tango este următorul pas în evoluţia PC-ului

Tango este un PC în toată regula. FOTO Captură/YouTube - Tiny Tango

Cum crezi că ar arăta cel mai puternic computer ultraportabil? Apple are un astfel de produs sub forma Mac Mini, dar cineva s-a gândit că o poate face mai bine. Astfel a apărut Tango, un computer care îţi va fi consolă video, centru de gaming şi PC cu Linux sau Windows.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe site-ul de crowdfunding Indiegogo a apărut proiectul Tango care se vrea „cel mai puternic computer portabil din lume“. Producătorii aşa îl promovează, este cam cât un phablet sau cât un smartphone mai mare, iar în interior sunt dotări demne de un PC veritabil. Are procesor AMD cu patru nuclee cu sistem grafic integrat, memoria RAM porneşte de la 2GB, iar spaţiul de stocare de la 32GB pe SSD. Acest computer se conectează la o o staţie prin care e trimis semnalul spre TV.

Planul creatorilor Tango este să-ţi înlocuiască toate echipamentele din casă cu câte o dock station la care să conectezi computerul. Astfel devine o consolă video, devine un PC obişnuit pe care poţi edita documente şi pe care te uiţi la filme, sau devine un set-top box prin care să-ţi urmăreşti emisiunile TV. Dat fiind că este un PC obişnuit, poate rula atât Windows, cât şi Linux, iar cu mai mulţi bani îi poţi face diverse upgrade-uri de hardware.

„Tango este un PC de luat în buzunar, de pus pe masă, de luat la birou, un centru de divertisment şi o consolă video. Îţi permite să ai acces la mai multe tipuri de conţinut şi ai mobilitate extinsă. Credem că Tango este următorul pas în evoluţia PC-ului“, spune compania care va livra acest computer. În prezent, campania de pe Indiegogo a strâns peste 230 de mii de dolari, minimul fiind de 100 de mii. Şi mai sunt 32 de zile până când se încheie.

Producătorii mai oferă o comparaţie pentru Tango. Este o consolă Xbox 360 sau una PS3 de la Sony în buzunarul tău. De asemenea, poţi apela şi la Chrome OS, dacă vrei să încerci sistemul de operare al Google. Cert e că Tango se doreşte computerul „cartelă“ şi tu n-ai nevoie decât de o dock station la care să-l conectezi.

Preţul mediu pentru aşa ceva e de 450 de dolari, iar asta înseamnă un Tango PC cu 4GB de memorie RAM şi 32GB spaţiu de stocare, iar sistemul de operare e Windows 7 Home Premium. Totuşi, pentru 350 de dolari primeşti acelaşi sistem, dar fără licenţă de Windows, iar după primele 50 de mii de bucăţi vândute, susţinătorii care au cumpărat pachetul primesc un sistem gratuit. Livrarea e gratuită în SUA şi Canada.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: