Cel mai nou submarin din dotarea marinei americane vine echipat cu un controller de Xbox

Cel mai nou submarin din dotarea marinei americane vine echipat cu un controller de Xbox

Sâmbăta trecută, cel mai nou submarin din dotarea marinei americane, USS Colorado, şi-a început serviciul. Odată cu lansarea acestuia la apă avem parte de o premieră. În dotarea sa este inclus şi un joystick controller de Xbox 360.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marina americană a anunţat acum ceva vreme că noile submarine care vor intra în serviciu vor renunţa la periscoapele clasice cu care toată lumea era obişnuită. În schimb, acestea vor fi echipate cu un fel de catarg extensibil care dispune de camere video care se pot roti 360 de grade. Modalitatea de control avea să fie, iniţial, asigurată de un joystick similar cu cele de pe elicoptere.

Însă mai mulţi operatori s-au plâns de faptul că gadgetul ar fi fost extrem de lent şi de dificil de manevrat. Astfel că inginerii noilor submarine au optat pentru o metodă de control ceva mai facilă şi mai la îndemâna ofiţerilor care aveau să opereze camerele. Aceştia au montat şi au configurat un controller de Xbox 360 pentru a asigura manevrabilitatea camerelor video.

În plus, comandantul noului submarin s-a declarat încântat de ideea inginerilor şi a spus despre aceasta că este una nu numai ingenioasă, dar şi una care va economisi mulţi bani pentru marină. 

citeste totul despre: