FOTO Omate TrueSmart - un ceas inteligent cu telefon şi internet. Probabil cel mai irosit milion de dolari din lume

FOTO Omate TrueSmart - un ceas inteligent cu telefon şi internet. Probabil cel mai irosit milion de dolari din lume

Omate e un ceas inteligent, dar care eşuează lamentabil

La MWC 2014 unele lucruri interesante stau ascunse la stranduri foarte mici. A fost şi cazul Omate TrueSmart, un ceas inteligent care integrează şi un telefon cu Android. E interesant pentru că a primit un milion de dolari finanţare pe Kickstarter. A meritat? Noi l-am încercat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Omate TrueSmart arată ca un ceas sport, iar ecranul este tactil. În interior conţine Android 4.2.2 Jelly Bean modificat cu interfaţa Omate OS. Practic, ceasul e unul care conţine un Android micşorat, deoarece cei de la Omate nu au rezolvat mari probleme ale acestuia.

Ce face Omate TrueSmart?

Are 3G şi Wi-Fi, deci putem accesa internetul de pe el. Are aplicaţii de Android instalate şi acces la Play Store. Astfel, am descoperit Facebook, Twitter sau Pinterest pe un ecran de 1,54 de inci. Funcţionează? 

Păi gândiţi-vă că un ecran atât de mic se înjumătăţeşte în momentul când vrem să ne autentificăm în Facebook. Pentru că trebuie să scriem cu o mână pe o tastatură de 0,8 inci. E ceva sinistru, deşi touchscreen-ul funcţionează cât de cât.

La nivel tehnic, ceasul nu este impresionant, dar oricum nu veţi simţi nevoia de mai mult. Vă veţi enerva din primele momente. Are un procesor dual-core la 1,3 Ghz, pe arhitectură veche, Cortex A7.

Ceasul are două butoane fizice pentru a ne întoarce prin meniu şi o cameră de 5 megapixeli în partea dreaptă. Pentru câteva secunde vă veţi putea simţi James Bond. Apoi veţi urî ceasul şi nu veţi mai avea nevoie de el niciodată.

Puteţi să daţi telefoane, dar dacă nu conectaţi o cască bluetooth, atunci va trebui să duceţi ceasul la ureche. Aşa cum duceţi orice ceas la ureche, dacă aţi făcut-o vreodată. Sau veţi vorbi ca Inspector Gadget. E mai ciudat în realitate decât pare. Plus, pe tastatura virtuală de pe ecran veţi avea noroc dacă veţi nimeri cifrele înainte să vă prindă băiatul rău din această poveste.

Milionul de dolari al umanităţii aruncat pe fereastră

Ceasul costă 249 de dolari în varianta cu 512 MB memorie RAM şi 4 GB capacitate de stocare şi 299 de dolari în varianta 1 GB/8GB. Pentru 39 de dolari putem să ne cumpărăm şi o cască bluetooth pentru el făcută de Omate. Mai bine nu.

Pe Kickstarter 4.400 de oameni s-au lăsat vrăjiţi de ideea că acesta va fi primul smartwatch cu adevărat, primul care va înlocui un telefon. Dar dacă ar fi intrat pe site-urile cu produse chinezeşti ar fi văzut un număr uriaş de asemenea ceasuri pe care a fost instalat Android. Uneori chiar nemodificat, varianta de mobil.

Un milion de dolari au fost strânşi şi, Dumnezeule, cât de irosiţi au fost. De ce? Nu poate fi folosit ca telefon. Nu poate fi folosit ca navigator pe reţelele sociale. Nu poate fi folosit ca centru de notificări. În principiu, nu poate fi folosit pentru nimic. Evident, în afară de ceas.

Aşa că e un music player şi un ceas foarte scump. Şi probabil cel mai irosit milion de dolari din lume.

Mulţumim Orange România pentru susţinerea acordată în deplasarea la MWC 2014.  

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările