Cea mai importantă schimbare pentru WhatsApp îţi asigură intimitatea

Cea mai importantă schimbare pentru WhatsApp îţi asigură intimitatea

WhatsApp criptează conversaţiile ca tu să stai liniştit.

Poate cea mai importantă schimbare adusă de WhatsApp după ce a fost preluată de Facebook are treabă cu criptarea. De acum, va fi disponibil pentru orice, oricui.

Ştiri pe aceeaşi temă

WhatsApp a început să ofere criptare implicită pentru mesajele de orice tip, de la video şi foto la audio şi text, pentru toţi utilizatorii săi. Asigurarea companiei e că de acum înainte mesajele vor putea fi accesate doar de expeditor şi de destinatar. Vestea WhatsApp vine în poate cel mai bun moment, după ce Apple a avut probleme cu autorităţile americane, după ce a refuzat să creeze o cale de acces în orice iPhone.

WhatsApp a început să dezvolte acest sistem de criptare „end-to-end" încă din urmă cu doi ani, cu ajutorul unui software oferit de organizaţia nonprofit din domeniul securităţii online Open Whisper Systems. Iniţial, sistemul de criptare era asigurat în mod implicit doar pentru mesajele în format text între doi utilizatori, dar mesajele pe grupuri de comunicare sau cele care conţin pe lângă text şi fotografii, videoclipuri sau înregistrări audio nu erau protejate complet.

„Ideea este foarte simplă: atunci când trimiţi un mesaj, singura persoană care-l poate citi este destinatarul sau membrii grupului în care postezi. Nimeni altcineva nu poate vedea acel mesaj. Nici infractorii cibernetici, nici hackerii, nici reprezentanţii unor guverne opresive, nici măcar noi", susţine compania într-un mesaj publicat pe blogul său.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările