Ce aduce în plus Microsoft Surface 2 - rivalul iPad-ului din tabăra Windows RT

Ce aduce în plus Microsoft Surface 2 - rivalul iPad-ului din tabăra Windows RT

Surface 2 va costa 450 de dolari FOTO Anandtech

Microsoft a anunţat noua generaţie a tabletelor sale Surface. Surface 2 şi Surface Pro 2 sunt două tablete total diferite, deşi par identice. A doua este un competitor pentru laptopuri, în timp ce Surface 2 se adresează pieţei premium de tablete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surface 2 e o regândire a proiectului iniţial, prezentat anul trecut. Are un procesor puternic în interior, Nvidia Tegra 4, cu un display 1080p, la o dimensiune de 10,6 inci. Procesorul este tactat la 1,7 Ghz. Păstrează caracteristicile iniţiale de anul trecut: un stand pentru vizualizare şi tastatură. Pe lângă procesorul de top, tableta are şi 2 GB de memorie internă.

Una dintre principalele schimbări ale lui Surface 2, înlocuitorul tabletei de tristă amintire, Surface RT, este o regândire a sistemului de operare. De asemenea, carcasa are o culoare diferită, argintie, ca de magneziu. În plus, Microsoft a decis să le ofere tabletelor o identitate de brand şi a renunţat la logo-ul Microsoft pentru denumirea Surface.

Un lucru excelent, mai ales că vine din partea Microsoft, care deţine şi Skype, este camera frontală. Spre deosebire de alţi producători, care nu dau prea mare atenţie camerei frontale, cea de pe Surface 2 are 3,5 megapixeli. Camera principală este una de 5 megapixeli. Microsoft laudă cele două produse lansate pentru capacităţile lor în lumină scăzută.

Pentru a convinge clienţii să cumpere o tabletă cu Windows RT modificat, Microsoft oferă Office 2013 RT pe fiecare tabletă, un an de apeluri internaţionale pe Skype, Skype WiFi nelimitat (apeluri gratuite în Skype pe aeroporturi şi alte locuri din lume - chiar fără o conexiune Wi Fi de sine stătătoare) şi 200 de GB de stocare în SkyDrive timp de doi ani.

Gadgetul vine cu două tipuri de stocare, de 32 şi de 64 de GB.

Tableta cântăreşte 676 de grame şi are o grosime de 8,9 milimetri.

Tastatura a fost modificată, dar a păstrat filosofia originală

Tastatura de pe Surface a fost criticată pentru că nu oferea un feedback bun utilizatorilor şi, în general, era mult mai puţin rapidă decât una normală. Cea de anul acesta este mai subţire şi mai rigidă, pentru o tastare mai uşoară. De asemenea, Microsoft a modificat senzorii. În locul unor senzori montaţi sub fiecare tastă, acum există o combinaţie pentru ca atingerile parţiale să fie luate în considerare. Acest plus aduce mai multă naturaleţe.

Tastaturile Touch Cover şi Type Cover sunt asemănătoare, iar a doua are o baterie integrată şi butoane integrale. Tastaturile au un preţ estimat de 120 şi 130 de dolari şi vor fi disponibile  la precomandă de pe 24 septembrie.

Surface 2 va fi disponibilă începând din 22 octombrie la un preţ de 449 de dolari şi va fi dotată cu sistemul de operare WIndows RT modificat. Tableta de anul trecut ajunge la 349 de dolari. 

Surface 2 - o prezentare video

Reclama Microsoft la noul Surface

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările