Care este ţara în care mai mult de jumătate din maşinile vândute sunt electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
drum norvegia

Aproape 60% din maşinile vândute în luna martie au fost electrice, un record global pentru o ţară care vrea să elimine complet vânzarea vehiculelor pe bază de combustibil fosil până în 2025.

Norvegia şi-a consolidat în ultimii ani poziţia de lider global în cadrul vânzărilor maşinilor electrice pe cap de locuitor, iar ultimele cifre arată acest lucru.

Cu un procentaj de 58,4% din totalul vânzărilor de pe piaţa de automobile din luna martie ocupat de maşini electrice, naţiunea nordică face încă un pas către transformarea într-o economie ”verde”, notează Reuters.

Anunţul a fost făcut de Federaţia Norvegiană a Drumurilor, iar una din cauzele acestei creşteri este scutirea maşinilor electrice de taxele impuse asupra celor cu motoare diesel sau bazate pe petrol. Astfel, branduri precum Tesla sau Nissan (cu modelul Leaf) au obţinut creşteri semnificative.

De altfel, Tesla şi-a mărit anul trecut staff-ul în Norvegia, iar Modelul 3 a fost cea mai bine vândută maşină a lunii martie.

În 2018, maşinile electrice au reprezentat 31,2% din totalul automobilelor vândute în Norvegia, o creştere simţitoare faţă de 2017 (20,8%). Cumpărătorii au fost forţaţi să aştepte, deoarece producătorii nu au putut face faţă ofertelor.

Anul acesta, maşinile electrice sunt aşteptate să reprezinte 50% din totalul automobilelor vândute în Norvegia.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite