Carcasa de telefon care se transformă, la nevoie, în dronă

Carcasa de telefon care se transformă, la nevoie, în dronă

FOTO via Newatlas.com

Încă de când au apărut pe piaţă, dronele au fost privite mereu cu ceva retincenţă. Unele voci spuneau că acestea sunt doar un moftă, că sunt nefoplositoare, în timp ce alţi împătimiţi susţineau cu sus şi tare importanţa acestora. Ele au fost părtaşe la multe scandaluri, mai ales în România, unde nu mai sunt lăsate să zboare de capul lor, fără autorizaţie, cel puţin în cazul celor profesionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

De atunci parcă a explodat segmentul dronelor mici, de agrement, iar producătorii s-au chinuit să realizeze modele care mai de care mai mic şi mai accesibile. Însă totul a fost în zadar, pînă acum, dacă stăm să ne uităm la americani. Peste ocean, o companie a produs prima carcasă de telefon care se transformă, la nevoie, în dronă. Numele acesteia este AEE Aviation technology Selfly şi, din păcate, nu poate zbura cu telefonul înăuntru.

Ceea ce poate fi considerat un lucru bun, având în vedere stabilitatea precară de care dă dovadă. Nu ştim cât de bine ar fi putut proteja un smartphone. Micuţa carcasă-dronă este dotată cu o cameră video de sine stătătoare, care este capabilă să filmeze în format 1080p Full HD. În plus, dacă vrei s-o cumperi, ea nu îţi va lăsa urme simţitoare în portofel.

Preţul dronei Selfly este de doar 130 de dolari, ceea ce poate fi considerat un chilipir având în vedere tot ceea ce oferă. Lansarea propriu-zisă a produsului va avea loc în prima jumătate a anului 2018, iar autonomia cu care se laudă în clipa de faţă este de patru minute de zbor, ea fiind contorlată cu ajutorul telefonului.

citeste totul despre: