California dă undă verde testării maşinilor autonome pe drumurile publice

California dă undă verde testării maşinilor autonome pe drumurile publice

FOTO via Waymo

California reprezintă vârful de lance al inovaţiei din Statele Unite ale Americii, iar acest lucru a ieşit din nou în evidenţă după ce Departamentul pentru Vehiculele cu Motor (DMV) a aprobat o lege prin care toţi marii jucători din industria emergentă a maşinilor autonome îşi pot testa modelele chiar pe străzile publice ale statului însorit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este un pas extrem de important înainte pentru întreaga branşă a autoturismelor care se conduc singure, iar companii precum Google (prin Waymo), General Motors sau Uber pot profita la maximum de aceste schimbări.

Vor exista trei tipuri de permise de test pentru maşinile autonome: unul cu şofer, unul fără şofer, şi altul care permite controlul automobilului de la distanţă. Noua lege va intra în vigoare în următoarele zile, după ce va fi publicată oficial. Fiecare companie care va dori să îşi testeze modele pe străzile Californiene va trebui să aplice, ca şi până acu, pentru un permis special de la DMV.

Pe lângă această veste, un alt salt înainte ar putea fi facilitat de către Congresul Statelor Unite, care lucrează de câteva luni la promulgarea unei legi care le va permite producătorilor de automobile să dezvolte maşini care să nu fie dotate cu mijloace convenţionale de control, precum sunt pedalele sau volanul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: