La Adevărul Live: Bucharest City App îţi arată tot ce-i mai frumos în Capitală

Bucharest City, aplicaţia care promovează Capitala mai bine decât Ministerul Turismului

Românilor vor să creadă că ţara e grădina Maicii Domnului, dar poate că cel mai mult îi lipseşte promovarea. Alex Filip, cofondator Bucharest City App, a venit la Adevărul Live ca să vorbească despre un ghid special pentru Capitală - o aplicaţie direct pe smartphone.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucharest City App este o aplicaţie gratuită care aduce Capitala pe smartphone - Android şi iOS, oferind informaţii despre localurile în care să ieşi, evenimentele la care să mergi sau clădirile şi străzile pe care trebuie să le vezi. 

Cofondatori sunt Dragoş Asaftei şi Alex Filip, a fost dezvoltată de Eventur Group în colaborare cu firma iConsult, pe platforma pentru destination marketing Eventya, a costat aproximativ 25.000 de euro şi aplicaţia a fost lansată în urmă cu peste o săptămână. Aceasta a fost precedată, în august 2015, de Bucharest City Guide, un ghid printat pentru cei care vor să viziteze Bucureşti şi să vadă tot ce-i mai interesant.

Conform fondatorilor Bucharest City App a fost gândită şi ca o reţea socială la nivel local. Aplicaţia le permite utilizatorilor să-şi genereze colecţii de locuri preferate pe care le pot împărtăşi cu prietenii. Orice utilizator autentificat prin Facebook sau Google poate răsfoi lista de „fani” ai unui loc şi îşi poate seta propria listă de preferinţe, locuri despre care află apoi mereu cu prioritate informaţii importante şi, îm viitor, de la care va primi oferte speciale.

Alex Filip a venit la Adevărul Live (înregistrarea e mai sus - n.r.) pentru a vorbi de aplicaţie, ce înseamnă turismul în 2016, dar şi câte oraşe din România sunt pregătite pentru turişti aşa cum ar trebui. Aplicaţia ar putea să fie cea mai bună idee de promovare a României - ceea ce ar trebui să inspire şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, condus de Costin Grigore Borc -  sau ar putea să fie doar un proiect entuziast, bine gândit, dar care dispare în următoarele luni, pentru că nu pune la dispoziţie în timp util opţiuni necesare.

Vor urma actualizări, noutăţi şi mai multe unelte pentru turişti, români şi străini. Succesul sau eşecul vor fi clare în următoarele luni, dar cert e că avem cea mai bună aplicaţie pentru a descopri cele mai interesante şi utile locuri din Bucureşti.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările