Bateria pentru maşini electrice care oferă o autonomie de 1000 de kilometri se află în producţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fabricant de baterii din Germania, Innolith AG, a anunţat că lucrează la prima baterie de maşini electrice din lume cu o autonomie de 1000 de kilometri.

Autonomia relativ redusă a bateriilor este unul dintre motivele pentru care maşinile electrice nu sunt tocmai cele mai populare mijloace de transport. 

Unii şoferi caută vehicule care pot străbate drumuri lungi, mai ales în zonele în care staţiile de alimentare sunt rare sau indisponibile.

Innolith AG, un fabricant de baterii din Germania, îşi propune să elimine problema autonomiei scăzute şi să creeze o baterie care să poată oferi 1000km la o singură încărcare. Aceasta se află deja în producţie în laboratorul companiei, conform SlashGear.

În plus faţă de autonomia impresionantă, bateria ar reduce radical costurile datorită felului în care ar fi produsă. Innolith foloseşte un electrolit neinflamabil şi anorganic, lucru care face ca bateria să fie mult mai puţin periculoasă decât cele actuale.

Bateria va fi numită Innolith Energy Battery şi va disponibilă iniţial ca un pilot pe piaţa din Germania. Ulterior, compania doreşte să o licenţieze şi să o ofere producătorilor de maşini electrice.  Întregul proces de creare şi de licenţiere este aşteptat să dureze între 3 şi 5 ani.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite