Autopilotul Tesla, păcălit să conducă pe contrasens

Autopilotul Tesla, păcălit să conducă pe contrasens

Nu a fost nevoie decât de trei stickere pentru ca o firmă de securitate chineză, aflată sub tutela gigantului Tencent, să păcălească Modelul S al Tesla.

Ştiri pe aceeaşi temă

Funcţia de autopilot de pe maşinile Tesla a devenit mai eficientă în fiecare an de la introducerea sa, în 2014. Ea foloseşte camere pentru a detecta marcajele din trafic, astfel încât maşina să poată schimba automat benzile.

O echipă de la Keen Security Labs, firmă chineză aflată sub tutela celor de la Tencent, a reuşit să păcălească autopilotul şi să îl facă să conducă pe contrasens, printr-o metodă extrem de simplă.

Aceştia au pus trei stickere pe drum, în diagonală, pe care camerele Modelului S al celor de la Tesla le-a recunoscut ca fiind marcaje ce indică îngustarea drumului. Astfel, autopilotul a fost convins să conducă pe contrasens.

Acest lucru a funcţionat deoarece camera frontală a celor de la Tesla nu poate face cu uşurinţă distincţia dintre marcajele reale de pe asfalt şi stickere, notează site-ul newscientist.

Cei de la Tesla au comentat cu privire la rezultatul testului, spunând că un scenariu precum cel creat de cei de la Keen Security Labs nu constituie o problemă reală, deoarce şoferul poate cu uşurinţă prelua controlul vehiculului, oprind astfel autopilotul.

Cu toate acestea, videoclipuri în care şoferii Tesla dorm la volan, lăsând autopilotul să conducă, au fost recent în atenţia presei. Aceasta nu a fost singura problemă relevată în urma testelor celor de la Keen Security, care au reuşit să pornească ştergătoarele maşinii în condiţii de vreme bună şi să controleze volanul cu un gamepad wireless.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: