Apple vinde un suport pentru monitor de 1000 de dolari

Apple vinde un suport pentru monitor de 1000 de dolari

FOTO via cnet.com

În cadrul WWDC, Apple a anunţat lansarea celui mai nou monitor din gama pro, Pro Display XDR, disponibil la un preţ de 5000 de dolari. Deşi preţul nu este deloc unul mic, acesta nu include un element cheie al monitorului: suportul.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cutia monitorului Pro Display XDR se va regăsi un cablu de alimentare, unul tip Thunderbolt 3, monitorul în sine şi un material pentru a şterge suprafaţa acestuia, notează The Verge. Se remarcă aşadar absenţa oricărui tip de stand.

Asta pentru că Apple a anunţat şi lansarea dispozitivului Pro Stand – un suport care se ataşează magnetic de monitor şi care va permite mişcarea acestuia, înclinarea sa la diferite unghiuri şi chiar rotirea din modul peisaj în modul portret. Preţul? 999 de dolari.

Un lucru pe care compania din Cupertino a uitat să îl menţioneze însă este că acesta este singurul suport pe care noul Pro Display XDR se poate monta, fără utilizarea unui adaptor.

Pentru cei care nu doresc să cheltuie 1000 de dolari pe un suport de monitor, există o variantă de rezervă: adaptorul VESA, vândut de Apple pentru ”modesta” sumă de 199 de dolari. Utilizarea acestuia permite conectarea monitorului la alte tipuri de standuri.

Practic, cei care vor dori să cumpere monitorul Pro Display XDR vor fi nevoiţi să mai scoată din buzunar 20% din valoarea acestuia pentru a-l putea folosi, fiindcă nimeni nu vrea un monitor de 5000 de dolari pe care să îl ţină sprijinit de perete sau de o cutie de carton. Rămâne de văzut dacă Apple va permite altor companii să creeze opţiuni mai ieftine, care să beneficieze de acelaşi sistem magnetic de prindere pe care îl are suportul gigantului american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: