Apple spulberă estimările analiştilor: venitul este unul record şi a vândut milioane de iPad-uri şi iPhone-uri

Apple spulberă estimările analiştilor: venitul este unul record şi a vândut milioane de iPad-uri şi iPhone-uri

Tim Cook a confirmat în primul său trimestru important. FOTO Reuters

Apple a comunicat cifrele pentru primul trimestru din 2013. A vândut aproape 23 de milioane de tablete, telefonul iPhone a fost cel mai popular dispozitiv cu iOS şi a înregistrat venituri de peste 50 de miliarde de dolari. Tim Cook a confirmat în funcţia de director.

Primul trimestru din 2013, cel pentru care Apple a furnizat datele fiscale, este cel care cuprinde şi perioada sărbătorilor de iarnă. Totodată, este primul trimestru prins de Tim Cook, noul director Apple, după ce a reînnoit toate liniile de produse. Veniturile înregistrate de companie în această perioadă se ridică la 54,5 miliarde, notează „9to5mac“.

Profitul, pentru acelaşi prim trimestru, a fost de 13 miliarde de dolari. Acesta s-a menţinut la acelaşi nivel ca în urmă cu un an, dar veniturile au crescut cu aproximativ 8 miliarde de dolari. Divizia de telefoane a livrat aproape 48 de milioane de iPhone-uri, iar tabletele iPad - atât Mini, cât şi versiunea normală, au ajuns la 22,9 milioane de unităţi vândute. Cifrele spulberă previziunile multor specialişti care estimau că acest trimestru va fi primul în care Apple va înregistra primele scăderi.

Totuşi, Ming-Chi Kuo de la KGI Securities se pare că a estimat corect, trecând compania pe plus. El a spus, într-o notă către investitori, că Apple va vinde 52 de telefoane iPhone, a greşit cu doar 4 milioane de unităţi. Cât despre tablete, analistul a preconizat corect la 23 de milioane.

Suntem încântaţi de venitul record de peste 54 de miliarde şi vânzarea a peste 75 de milioane de dispozitive cu iOS într-un singur trimestru. Suntem încrezători în linia noastră de produse pe măsură ce continuăm inovaţia şi facem cele mai bune produse din lume.

Tim Cook

director Apple

Prin dispozitive cu iOS, Cook se referă şi la iPod-uri. Pe această piaţă, Apple pierde într-adevăr, dar tot a reuşit să vândă peste 12 milioane de unităţi, în scădere cu trei milioane faţă de anul trecut. Nici vânzările de Mac-uri n-au mers la fel de bine, au scăzut la 4,1 milioane, după ce în urmă cu un an volumul de unităţi livrate ajunsese la 5,2 milioane. Linia de iPod-uri ar putea fi închisă, iar Apple să păstreze doar modelul iPod Touch drept consolă de jocuri, aparat foto şi player pentru muzică la un preţ mai scăzut decât iPhone.

Mulţumit de rezultatul, poate neaşteptat, al companiei este şi directorul financiar Peter Oppenheimer. „Am stabilit un nou record per trimestru în vânzările de iPad şi iPhone, mărindu-ne considerabil ecosistemul şi generând cel mai mare venit trimestrial pentru Apple“, a declarat acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: