Apple ar fi început să lucreze din nou la proiectul AirPower

Apple ar fi început să lucreze din nou la proiectul AirPower

Proiectul AirPower, soluţia inedită de încărcare wireless imaginată de Apple, a fost anulat acum un an, însă se pare că inginerii din Cupertino doresc să revină asupra sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

AirPower propunea să înlocuiască toate încărcătoarele dispozitivelor Apple, fiind un suport cu nuclee de încărcare integrate, cu ajutorul căruia îţi puteai încărca ceasul, telefonul şi căştile în acelaşi timp.

Proiectul a fost anulat acum un an însă, deoarece inginerii Apple nu ar fi reuşit să descopere o metodă eficientă de a dispersa căldura din nucleele de încărcare pe toată suprafaţa suportului. Acest lucru nu a împiedicat însă alte companii de la preluarea conceptului, astfel că Nomad, AirUnleashed sau Belkin au adus propriile lor soluţii de încărcare simultană a device-urilor pe piaţă.

Se pare însă că Apple s-ar fi răzgândit şi ea cu privire la AirPower. Gigantul american ar fi reînceput să lucreze la proiect, încercând să găsească o soluţie pentru problema dispersării căldurii din nucleele de încărcare.

Informaţia vine de pe twitter-ul lui Jon Prosser, un cunoscut leaker. El spune şi că niciunul dintre prototipurile realizate până acum nu oferă suport pentru Apple Watch, aceasta fiind cea mai mare dificultate pentru inginerii din Cupertino.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: